11 Şubat 2014 Salı

Güne başlamanın en güzel yolu / Çilekli Muzlu Milkshake

Güne başlamanın en güzel yolu :) Çok iddialı bir giriş olduğunu kabul ediyorum ama okuyunca değecek. Bazı sabahlar hiçbir şey yemek gelmez içinizden ama sağlıksız bir şeylerle de sabaha başlamak istemezsiniz. İşte böyle günler için hem eğlenceli hem lezzetli bir öneri: Çilekli ve muzlu milkshake. Ancak buradaki en önemli şey güzel bir blender kullanıyor olmanız. Ben KitchenAid kullanıyorum ve çooook memnunum. Buz kırma bölümü çok yardımcı oluyor. Şimdi tarife başlıyorum

Malzemeler

  • 6-7 adet çilek
  • 1 muz, dilimlere ayrılmış
  • 200 ml süt
  • 1 çorba kaşığı bal
  • İstenirse 1 çorba kaşığı vanilyalı dondurma
  • 2 adet küp buz
Hazırlanışı
  1. Sütün içine balı ilave ettikten sonra doğranmış çilek ve muzları ekleyin. Dondurmayı ilave edin.
  2. Blenderda pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Son aşamada buzları ilave edin, önce buz kırma bölümünde sonra, karıştırıcı bölümünde hazırlayın.
  4. Milkshake hazır. Afiyet olsun.

8 Şubat 2014 Cumartesi

Jamie's Italian Türkiye

Jamie Oliver'ın programlarını, yayınlarını ve kitaplarını severek takip ediyoruz. 30 dakika da yaptığı yemeklere hayran kalıyoruz. Benim kendisini tandığım ilk an Minestrone çorbası yaptığı bir TV programıydı. Çorbayı hem açıkhava da yapıyor, hem de o gün pazardan bulduğu malzemeleri kullanıyordu. Seçtiği malzemelerdeki esneklik ve hazırlama tarzı ile kendisini çok sevmiştim. Yaptığı tüm güzel işlere istinaden, Zorlu'da açılan yeni restaurant zincirini de aynı beklentiler içinde geçen hafta ziyaret ettim. Maalesef sonuç hiç tatmin edici değil. Genellikle bu şekilde ifadeler kullanmaktan kaçınırım ama bu durum tamamen beklentim ile eş orantılı. Blogta paylaştıklarım size de bir fikir verecektir.
Başlangıç olarak Arancini sipariş verdik. Yemekler Lazanya & Kum midyeli Tagliolini. Tatlılar Limonlu Mereng& Çikolata pot


Başlangıç için seçtiğimiz yemek Mozzarela dolgulu risotto topları, arrabbiata sos içinde. Fotoğraftan da hissini biraz alabilrsiniz. Risotto kesinlikle olması gerelen kıvamda değil ancak sosu lezzetli yapılmıştı.
Ana yemek konusunda Lazanya'yı yiyen arkadaşım tadının her yerde bulunabilecek bir lezzete olduğunu belirtiyor. Kum midyeli makarnanın görüntüsü, sunumu çok güzel. Tadı da güzel.



Asıl bizi üzen kısım tatlılar oldu. Çikolatalı pot katman katman güzel bir lezzete sahipti. Hem puding hem farklı tadları alabiliyorsunuz. Ancak, limonlu tartta bu tatlının yapımında dikkat edilmesi gereken yumurta konusuna dikkat edilmemişti ve yumurta kokusunu alabiliyordunuz. Bu yüzden tatlımıza devam etmiyoruz. Bizim servisimizle ilgilenen kişiye bu durumu aktardığımızda aldığımız cevap ise servis kalitesi konusunda düşündürdü maalesef: "Biz de memnun değiliz. Bu tatlı şefimiz tarafından yapılmayan dışardan alınan tek tatlı" cevabını aldık.
Bahsettiklerime rağmen, dekorasyon ve yarattığı ortam çok sıcak. Farklı alternatifler ile belki daha keyifli vakit geçirebilirsiniz.





3 Şubat 2014 Pazartesi

Bal ve nar ekşili somon balığı

Bu aralar balık çeşidi olarak balıkçılar oldukça zengin... Hamsi, istavrit, levrek, çipura hepsinin olta balığı, deniz, havuz birçok çeşidi sıralanıyor. Bu fırsatı kaçırmadan balık yapmaya karar verirseniz, işte çok lezzetli bir somon tarifi. Hafta sonu sıkça yapmayı sevdiğim somon balığını yaptım ve fotoğraflama şansım oldu. Bu balığın harika bir Omega 3 kaynağı olduğunu biliyoruz. Hamileler için özellikle önerilen bir besin. Bu şekilde ızgara yaptığınızda içindeki birçok enzimi koruduğu düşünülüyor ve çok lezzetli bir yemek oluyor.


Malzemeler

  • Somon balığı ( 200 gr dilim olarak alınabilir)
  • Bal
  • Nar ekşisi
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Somon balığının her tarafını deniz tuzu ile tuzlayın.
  2. Bir miktar zeytinyağını her tarafında gezdirin. Ancak, yağlı bir balık olduğu için çok az kullanmanız yeterli olacak.
  3. Balığın her tarafını bal ile ovun.
  4. Fırında üstte kalacak tarfına son olarak üstünü kaplayacak kadar nar ekşisi ekleyin.
  5. Yaklaşık 35 dakika fırın kağıdı üstünde 200 derecede pişirin. 
Afiyet olsun.

Bu tarifi yaparken hangi önlüğümü kullandım?


Önlük: Mushroom