28 Ekim 2014 Salı

Doğum odası ikramları/ Yepyeni bir hayat!

Yeni bir hayata merhaba demek için beklerken çok fazla düşünecek ve düşündüklerinizi hayata geçirecek zamanınız oluyor. Hayatınızın misafiri minik bebeğiniz gelmeden önce hastane odası için süsler ve ikramlar hayal ediyorsunuz. Bugün blogda bebeğimiz Yağız doğmadan önce yaptığımız hazırlıklardan bahsedeceğim. Doğumdan sonra zaman tamamen sistemle işlemesi gereken bir çarka dönüyor ve bu sistem içinde kendi zevklerinize bir süre vakit ayırmak maalesef pek mümkün olmuyor. Tam 41 gün sonra ilk yazımı yazmanın heyecanını yaşıyorum. Yağız'ın minik uyanma sesleri üst kattan gelirken hızlı hızlı sizinle bu yazıyı paylaşmak istedim. Belki şuan son hazırlıklarını yapan anne adayları vardır ve bu öneriler bir fikir verebilir. Bebeğinizle yeni yaşamınızı şimdiden kutluyorum :)

Hastane odasında servis edilmek üzere hazırlıklarımız 

Kuş yuvası şeklinde badem şekerleri
Mini hoşgeldin reçelleri
Mini çikolata bonbonları
Macaron
Tuzlu ikramlar
Lohusa şerbeti

Kate Aspen/ Bonbonmarket

Öncelikle daha önce rastladığım Kate Aspen bebek şekerlerinden bahsedeyim. Pinterest'e örneklerini gördüğüm bu marka için yurtdışından "My little man" konseptli şekerlikler istemeye planlamıştım. Ancak, online sipariş sırasında kredi kartının yurtdışına tanımlı olmasını istediğinden Türkiye'de bu markaya nasıl ulaşırım diye araştırmaya başladım. Sorunun cevabı Bonbonmarket oldu. Kuş yuvası şeklinde bebek şekerlerini sipariş verdim. Daha sonra dilediğiniz badem şekeleri ile içini doldurabilirsiniz. Bu kutu konseptimizin su yeşili, mavi tonlarında olmasını sağladı. Lohusa şerbetlerinin sunumu için de yine Kate Aspen'den "Vintage süt şişelerini" seçtik. Birçok başka konseptte hediyeyi de bulabileceğiniz bu markaya göz atabilirsiniz.




Macaron/ Beyaz Fırın
Marka olarak Beyaz Fırın'ı çok sevdiğimi beni takip edenler bilir. Bu sebeple servisimiz de mavi bebek makaronlarını tercih ettik. Ayaklı şık bir vazo da sunumlarını eğlenceli kılabilirsiniz. 



Mini çikolata bonbonlar/ Cake Gallery

Bu harika çikolata şekerlemelere Mashattan Sitesi'nde Cake Gallery isminde minik pastanede rastladım. Lezzeti mozaik gibi ancak daha yoğun kıvama sahip bu topları isterseniz nane şekeri, limon şekeri veya çikolata süslemesi kaplı şekilde sipariş verebilirsiniz. Cordon Bleu mezunu şefin ellerine kendinizi rahat rahat bırakabilirsiniz.



Mini Hoşgeldin reçelleri

Sizi ziyarete gelen misafirlerinize farklı bir hediye vermek isterseniz, son olarak bahsedeceğim mini reçeller olacak. 4 farklı çeşitte sipariş verebileceğiniz bu harika reçelleri erkek veya kız bebek olmasına göre farklı renk ve süsleme ile sipariş verebiliyorsunuz. Tamamen ev yapımı güneşte pişirilerek özel hazırlanan bu reçeller minik kavanozlarla buluşuyor ve bebeğinizin doğum tarihi ile etiketlenerek size ulaşıyor. Bu reçellerden sipariş vermek isteyenlerin ise İlkay Hanım'a özel olarak ulaşması gerekiyor. 

Bu mutlu gün için yapabilecekleriniz sınırsız… Balonlar, kapı süsleri, hoşgeldin kartları gibi detayları bir organizasyon şirketi ile de çalışabilirsiniz. Ancak, işin mutfak kısmı bence size kalsın :) 


Sevgiler,

Fotoğraflar / Burcu Çalışkan

3 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel ikramlar Tebrikler..İlkay hanım kimdir ve nasıl ulaşabilirim acaba..Tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba teşekkür ederim yorumlarınıza. İlkay Hanım'a bu mail adresinden ulaşıp detayları görüşebilirsiniz :) ilkay@ikiartibirstudio.com

      Sil
    2. Teşekkürler...Hep aynı güzel ağız tadıyla büyütün bebeğinizi...Sevgiler

      Sil