Kremalı mantarlı antrikot
Malzemeler
- 2 parça antrikot
 - 300 gr mantar
 - 3 diş sarımsak
 - Zeytinyağı
 - 100 ml krema
 - Tuz ve karabiber
 
Servis önerisi: Biberiye ve maydanozlu fırında patatesler ile oldukça uyumlu.
Hazırlanışı
- Eti oda sıcaklığına gelecek şekilde dışarda biraz zeytinyağ ile bekletin. Pişirmeden önce tuz ve dövülmüş tane karabiberleyin.
 - Başka bir tarafta 3 diş sarımsağı ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağda hafif pembeleşmeye başlayınca, temizlediğiniz ince doğranmış mantar dilemlerini ekleyin.
 - Mantarlar önce suyunu verecek ve daha sonra o suyu tamamen çekecek.
 - Etinizin, çok kızgın bir döküm tavada, alt ve üst tarafını beşer dk süre ile pişirin. Zevkinize göre biraz daha pişmeye devam edebilir.
 - Mantarlara kremayı ekleyin ve pişirmeye devam edin.
 - Eti servis tabağına aldıktan sonra üstünde mantar ile servis edebilirsiniz.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder