Kremalı mantarlı antrikot
Malzemeler
- 2 parça antrikot
- 300 gr mantar
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 100 ml krema
- Tuz ve karabiber
Servis önerisi: Biberiye ve maydanozlu fırında patatesler ile oldukça uyumlu.
Hazırlanışı
- Eti oda sıcaklığına gelecek şekilde dışarda biraz zeytinyağ ile bekletin. Pişirmeden önce tuz ve dövülmüş tane karabiberleyin.
- Başka bir tarafta 3 diş sarımsağı ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağda hafif pembeleşmeye başlayınca, temizlediğiniz ince doğranmış mantar dilemlerini ekleyin.
- Mantarlar önce suyunu verecek ve daha sonra o suyu tamamen çekecek.
- Etinizin, çok kızgın bir döküm tavada, alt ve üst tarafını beşer dk süre ile pişirin. Zevkinize göre biraz daha pişmeye devam edebilir.
- Mantarlara kremayı ekleyin ve pişirmeye devam edin.
- Eti servis tabağına aldıktan sonra üstünde mantar ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder