15 Nisan 2014 Salı

Kremalı Mantar Soslu Antrikot

Evet kabul ediyorum çok uzun bir süre oldu size buradan ulaşmayalı ve yeni tatlar ile buluşturmayalı. Bütün bunların tatlı bir sebebi var. Hayatımıza yeni girecek ve bizi çekirdek bir aile yapacak oğlumuzun haberi ile yaklaşık 2-3 aydır mutfağa giremiyorum. Çok sevdiğim yemekler tatsız hatta korkunç gelmeye başladı. Ama artık bu süreç geride kaldı. Bebeğimiz ve ben mutfağımıza geri döndük :) Üstelik bu defa tarif herhangi bir kaynaktan değil. Bazı şeylerin birleşimini kullanarak kendi tarifimi paylaşıyorum. Umarım, sizde yaparken keyif alırsınız. Bundan sonra bol bol yeni denemeler gelecek.

Kremalı mantarlı antrikot


Malzemeler

  • 2 parça antrikot
  • 300 gr mantar
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 100 ml krema
  • Tuz ve karabiber
Servis önerisi: Biberiye ve maydanozlu fırında patatesler ile oldukça uyumlu.

Hazırlanışı

  1. Eti oda sıcaklığına gelecek şekilde dışarda biraz zeytinyağ ile bekletin. Pişirmeden önce tuz ve dövülmüş tane karabiberleyin. 
  2. Başka bir tarafta 3 diş sarımsağı ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağda hafif pembeleşmeye başlayınca, temizlediğiniz ince doğranmış mantar dilemlerini ekleyin.
  3. Mantarlar önce suyunu verecek ve daha sonra o suyu tamamen çekecek. 
  4. Etinizin, çok kızgın bir döküm tavada, alt ve üst tarafını beşer dk süre ile pişirin. Zevkinize göre biraz daha pişmeye devam edebilir.
  5. Mantarlara kremayı ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  6. Eti servis tabağına aldıktan sonra üstünde mantar ile servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder