27 Nisan 2014 Pazar

Kutlama / Tom's Kitchen- La Mancha

Bu ay dolu dolu bir ay... Hem doğum günümü kutladım hem blogumun 1. senesini...Böyle gündemi dolu bir aydan beklenen yazıma şimdi başlıyorum. Bu sene doğum günümü farklı farklı şekillerde geçirdim. Öncelikle 24 Nisan'da Notre Dame müzikaline gittik. Uzun zamandır beklediğim bu etkinlik öncesinde kutlamamızı Tom's Kitchen da yaptık. Daha sonra çok sevdiğim kız arkadaşlarımla çok sevdiğim bir mekanda mini kutlama yaptık: La Mancha. Bugün bu restaurantlarda karşılaşabileceğiniz lezzetler konusunda fikir vermeye çalışacağım.

Tom's Kitchen

Londra'dan gelen bu marka üstüne çok konuşuldu. Zorlu Center içinde açıldığını belirttikten sonra,  herkesin Jamie's mi Tom's mu sorusunun aklını karıştırdığını belirteyim ve açık açık seçimimi söyleyeyim: Tom's Kitchen. Ancak bu önermeyi desteklemek için bir kere daha ziyaret etmemi beklemeniz gerekiyor. Eğer ikinci defa da tatlar güzel olursa bence tamamdır ;)
İngiliz mutfağından örneklerin yer aldığı oldukça ilginç bir menüsü var. Uzun bir aradan sonra aaa bunu da denemeliyim dediğim farklı şeyler olması güzel. Ancak, hamilelik sebebi ile çok değişik şeyler deneyemiyorum. Bu sebeple, bugün bir tane farklı iki tane de çok bildiğimiz lezzeti paylaşacağım.

İçecek seçimim "çilek ve böğürtlenli early grey buzlu çay" lezzeti çok hafif güzel bir serinletici, bazıları için çok şekersiz gelebilir. İçinde organik meyve püresi kullanılmasını sevdim.
Başlangıç olarak seçimiz "Keçi Lor: Kızarmış broiche, trüflü bal, fırınlanmış armut". Ne güzel bir başlangıç değil mi? Bütün malzemelerin tadı ayrı ayrı hissediliyor ve hepsi bütününde farklı bir lezzet ortaya çıkarıyor. Bal ve trüfün bir araya gelmesini ilk defa tadan birisi için heycanlandırıcı. Armut ise bana göre fırına girince bambaşka güzel oluyor.
 

Ana yemek seçimleri, Tavuk şinitzel ve Sezar salatası.
Şinitzel sunumu ilginç ancak tadı çok tatmin edici değil. Altında kullanılan fırında domates ve tatlı biber ve çam fıstıkları güzel bir lezzet oluşturmuş. Sezar salata için ise bu kadar bol parmesan peyniri ile servis edilmesi ve ançüez çok iyi. Birçok restaurantta içinde olması gereken peyniri maalesef arayarak buluyorsunuz.
Tom's Kitchen'dan bu kadar!








La Mancha:
La Mancha yazın akşam üstü içki içmek güzel bir mekan. Boğaz manzarasının güzelliğini ziyaret edince göreceksiniz. Restaurantın mutfağını tapas ve akdenizin farklı bölgelerinden mezeler oluşturuyor diyebiliriz. Fotoğraflarını paylaştığım tatlar, ara sıcaklarda soslu fırında patates, peynir soslu levrek, içi karides dolgulu mantar ve dana carpaccio. İçkilere gelince ayrıntılı bir kokteyl menüsü var. Margaritta ve mojitolar tavsiye edilir :) Tapas'lar için mükemmel diyemem ama hiçbiri ortalamanın altında da değil. Minik atıştımalıklar ile keyifli vakit geçirebilirsiniz.



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder