29 Nisan 2014 Salı

15 dakikada hazırlanan limon ve böğürtlenli kek


Basit, meyveli bir kek arıyorsanız bu tarifin size göre olduğunu söylemeliyim. Beş çayının yanına 15 dakika da fırına girmeye hazır bir kek.
En son aldığım yemek kitabı "Bonne Mamman" da çok güzel tarifler var. Uyguluyorum ve içinden en sevdiklerimi sizinle yavaş yavaş paylaşıyor olacağım. Bu tarif için böğürtlen yerine tarifte yaban mersini de kullanılabiliyor. Pişirirken küçük bir kalıp kullanılmanızı öneririm.

Malzemeler




  • 175 gr tereyağ, oda sıcaklığında
  • 175 gr pudra şekeri
  • 3 iri yumurta, tercihim her zaman organik yumurta
  • 200 gr un
  • 25 gr badem
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı Bögürtlen konservesi ( reçelini kullandım)
Hazırlanışı


  1. Fırınınızı 180 derece ısıtın. Kek kalıbınızı hazırlayın
  2. Bademleri karışımı eklemeden önce küçük parçalar haline getirin.
  3. Böğürtlen reçeli hariç tüm içerik beraber mikserde karışacak. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam edin.  
  4. Harcınızı kek kalıbına döktükten sonra, üstüne böğürtlen reçelini dökün ve yayın.
  5. 40-50 dakika süre ile fırında pişirin. İçine batırdığınız bıçak temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
(Amerikan servisi: Mushroom)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder