13 Aralık 2014 Cumartesi

Mantarlı Kiş

Anne… Kendi başına bir paragraflık anlam taşıdığını düşünüyorum bu tek kelimenin. Ancak olduğunda anlayabileceğiniz yepyeni bir dünya. Şimdi daha iyi anlıyorum senin blogta yazdığın yemekler çok detaylı zaman alan şeyler o kadar uğraşamam diyenleri :) Süt veren bir anne için durum böyle, zamanla yarışmak önemli. Bu sebeple bundan sonra çok farklı içeriklerde ekleniyor olacak. Bebeğin yemekleri başladığında bebeklere özel yemek tarifleri yazılacak belki, belki de daha pratik yemekler. Tabii "aldente lütfen" sadece anne değil o yüzden kallavi yemek tarifleri de olacak yine. Bugün fırsat bulduğum bir arada misafirlerimize hazırladığım mantarlı kiş tarifine yer veriyorum. Söz konusu kiş olunca her türünü seviyorum. Hem yapılması zevkli hem de yemesi. Mutfağa girip denemenizi öneririm.

Mantarlı Kiş


Malzemeler


Hamuru için
  • 1+3/4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
  • 125 gr tereyağı, rendelenmiş
  • 2 çırpılmış yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı soğuk su
Harç için
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük beyaz soğan, küp şeklinde doğranmış
  • 600 gr kültür mantarı, ince doğranmış
  • 1/2 limonun suyu
  • 3 yumurta çırpılmış
  • 2 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
  • tuz, karabiber
  • 4 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

  1. Un, tuz, parmesan peyniri ve tereyağını yoğurun
  2. Yumurta sarısı ve 3 çorba kaşığı soğuk suyu ekleyin. Hamuru yuvarlak top haline getirip strech filme sarın ve 30 dakika bekletin
  3. Fırını 200 dereceye ayarlayın
  4. Hamuru açın ve tart kalıbına koyun, üzerini çatalla delip 17 dakika pişirin.
  5. Soğanları zeytinyağında pembeleştirin
  6. Mantarı, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin
  7. Mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin, ocağı kapatın
  8. Yumurta ve tulum peynirini mantara ekleyin
  9. Hamurun üzerine dökün ve 20 dakika pişirin.




1 yorum:

  1. Aylosim , bu tarif nefis mantar ve sevkat iceriyor. Derya bayildi buna . :) cok icten olmus ayrica.

    YanıtlaSil