Mantarlı Kiş
Malzemeler
Hamuru için
- 1+3/4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
- 125 gr tereyağı, rendelenmiş
- 2 çırpılmış yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı soğuk su
Harç için
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük beyaz soğan, küp şeklinde doğranmış
- 600 gr kültür mantarı, ince doğranmış
- 1/2 limonun suyu
- 3 yumurta çırpılmış
- 2 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
- tuz, karabiber
- 4 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
- Un, tuz, parmesan peyniri ve tereyağını yoğurun
- Yumurta sarısı ve 3 çorba kaşığı soğuk suyu ekleyin. Hamuru yuvarlak top haline getirip strech filme sarın ve 30 dakika bekletin
- Fırını 200 dereceye ayarlayın
- Hamuru açın ve tart kalıbına koyun, üzerini çatalla delip 17 dakika pişirin.
- Soğanları zeytinyağında pembeleştirin
- Mantarı, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin
- Mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin, ocağı kapatın
- Yumurta ve tulum peynirini mantara ekleyin
- Hamurun üzerine dökün ve 20 dakika pişirin.
Aylosim , bu tarif nefis mantar ve sevkat iceriyor. Derya bayildi buna . :) cok icten olmus ayrica.
YanıtlaSil