Fıstıklı Patlıcan Dolması
Malzemeler
- 5 adet orta boy patlıcan
 - 2 adet domates
 - 1 adet limonun suyu
 - 2 çorba kaşığı tereyağı
 - 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 - 1 adet soğan
 - 300 gr kıyma
 - 1 çay bardağı çam fıstığı
 - 1/2 çay kaşığı tarçın
 - 1 çay kaşığı kimyon ( Ben eklememeyi tercih ettim)
 - 1 çay kaşığı zerdeçal
 
* Pişirirken yarım bardak su eklemeyi tercih ettim.
Hazırlanışı
- Küp doğranmış soğanları tereyağında kavurun.
 - Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çekince fıstıkları ve baharatları kavurun.
 - Tüm malzeme domates ve limon suyu hariç olmak üzere karıştırın.
 - Patlıcanları kabuklarını çizgili bir şekilde soyup ortadan ikiye bölün ve içlerini oyarak tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra normal sudan geçirin.
 - 2 çorba kaşığı zeytinyağda rendelenmiş domatesleri kavurun.
 - Patlıcanların içini hazırladığınuz karışım ile doldurun ve domates sos ile domates parçalarını üzerine yerleştirin.
 - Üzerine limon suyunu gezdirin. Suyu ilave edin.
 - Kapağını kapatarak patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder