Fıstıklı Patlıcan Dolması
Malzemeler
- 5 adet orta boy patlıcan
- 2 adet domates
- 1 adet limonun suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 300 gr kıyma
- 1 çay bardağı çam fıstığı
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon ( Ben eklememeyi tercih ettim)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
* Pişirirken yarım bardak su eklemeyi tercih ettim.
Hazırlanışı
- Küp doğranmış soğanları tereyağında kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çekince fıstıkları ve baharatları kavurun.
- Tüm malzeme domates ve limon suyu hariç olmak üzere karıştırın.
- Patlıcanları kabuklarını çizgili bir şekilde soyup ortadan ikiye bölün ve içlerini oyarak tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra normal sudan geçirin.
- 2 çorba kaşığı zeytinyağda rendelenmiş domatesleri kavurun.
- Patlıcanların içini hazırladığınuz karışım ile doldurun ve domates sos ile domates parçalarını üzerine yerleştirin.
- Üzerine limon suyunu gezdirin. Suyu ilave edin.
- Kapağını kapatarak patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder