6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kırmızı erikli parça çikolatalı kek


İşten çıktınız eve doğru gidiyorsunuz, akşam ne yiyebilirim veya evde ne yapılabilir düşüncesi içindesiniz ama hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz. Bu durumda kurtarıcı olabilecek bir kek tarifini paylaşıyorum. Basit bir şekilde uygulayabilir ve keyfini çıkarabilirsiniz. Bu tarif mutfakta harikalar yaratan annemin gelenseksel bir tarifi. Ancak ben içine çok sevdiğim kırmızı erikleri ekledim. Erikler ısı ile marmelat gibi bir hal alıyor ve ekşi bir lezzet katıyor. Keki hafif ılıkken de yerseniz bu akşamın güzel geçeceğinden eminim :) İşte karşınızda biraz müdahele edilmiş anne keki.
* Kekiniz kalıba dökülürken yoğun kıvamlı olacaktır.

Kırmızı erikli kek

Malzemeler


  • 17 çorba kaşığı toz şeker
  • 19 çorba kaşığı un
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 100 gr parça/damla çikolata
  • 1 su bardağının yarısı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağının yarısı süt
  • 3 adet kırmızı veya mor erik ( kullandığım erikler oldukça büyüktü, küçük ise eriklerin sayısı arttırılmalı)
Hazırlanışı
  1. Kek kalıbınızı yağlayarak fırına hazır hale getirin.
  2. Fırını 180 derecede ısıtın.
  3. Büyük bir kapta yumurta ve şekeri karıştırın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve parça çikolataları bir araya getirin.
  4. Yumurta ve şeker karışımını uzun bir süre, karışımda küçük baloncuklar olana kadar çırpmaya devam edin.
  5. Ardından ayçiçek yağı ve süt karışımını bu karışıma ekleyin, çok fazla karıştırmayın.
  6. Unlu karışımı da ekleyin ve mümkünse çırpıcı bir alet ile değil, spatula kulllanarak karıştırın.
  7. Son olarak, daha önceden iri küpler halinde hazırladığınız kırmızı erikleri ekleyin. Karışımı kek kalıbına alın ve fırına atın.
  8. 55 dakika süre ile pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder