21 Temmuz 2014 Pazartesi

Yunan Mutfagi/ Santorini& Mykonos

Daha önce sizlerle paylaştığım gibi hamileliğin sonlarına doğru yavaş yavaş yaklaşıyorum. Ancak, farklı yerleri görme isteğimizden hiçbir şey kaybolmadığı için  geçen ay yani 6. ayda nerede tatil yapılabilir dedik ve en uygun seçeneğin gemi seyahati olduğuna karar verdik. Bodrum'dan sonra Ets ile kısa bir Yunan adaları turu yaptık. Bildiğiniz gibi gemi tatillerinde size verilen saatler limitli olduğu için sizlerle paylaşabileceğim çok fazla adres maalesef çıkaramadım ancak mutlaka önerebileceğim iki yer mevcut. Bir tanesi Mykonos'u iyi bilenlerin bildiği bir bar Caprice diğeri ise Santorini'de Oia'da güzel bir restaurant.
Bu arada daha önce tatile gitmeden gidilmesi gereken yerleri araştırırken aslında dünyada görülmesi gereken 10 en iyi teras ve manzara sunan restaurantın Santorini ayağını buldum: Ambrosia Restaurant. Kendileri ile de görüştükten sonra şunu öğrendim ki gündüz servis yapmıyorlar 18.00'den sonra servis başlıyor bu yüzden gidemedim maalesef :( ama manzarasını görme şansım oldu. Gerçekten güzel. Dolayısı ile daha fazla vakti olanlar önce burayı deneyebilir.

Mykonos Caprice

Caprice ismini önceden listemize almıştık, yol boyunca her barın tabelasına bakarak geçerken, burayı uzaktan gördüğümde ya boşver aramayı burada mı vakit geçirsek dedim. Çok güzel görünen bu mekanın Caprice olduğunu yaklaşınca gördük. Küçük Venedik olarak bilinen bölgesinde yer alan bu lounge barı beğenmemek mümkün değil. Servis çok rahat, gelenler, müzik her şey dinlenme moduna alınmış gibi. Böyle bir durumda içeceklerin ardı kesilmeden sipariş verilmesi gerekiyor. Saatler geçtikçe kalabalıkta, müziğin sesi de artıyor. Ortam hakkında genel bir fikir verdikten sonra, menüsüne bakalım biraz da. Bildiğimiz tüm kokteyller tabii ki mevcut. Bunun dışında alternatifler Kamikaze, Harvey Wallbanger, Negroni ve Summer passion gibi daha önce duymadığım seçenekler yer alıyor. Benim tercihim distile üzüm ve ananas suyundan oluşan bir kokteyl oldu. Ömer ise Mojito tercih etti.



Terpsi Restaurant Oia


Sizi Terpsi'de bekleyen manzarıın bir bölümünü üstteki fotoğrafta görebilirsiniz. Diğer kısmını ise sonsuz gibi görününen deniz ve volkanik dağlar oluşturuyor. ( Daha güzel manzarası olan yerler var!) Terpsi daha girişinden sizi sımsıcak karşılayan bir yer, önünden geçerken burada biraz vakit geçirmeliyim diyorsunuz. Bunu ancak o sokakta yürüyünce anlamak mümkün olabilir. Daha farklı tarif etmek zor. Servis kalitesi çok iyi, herkes çok ilgili. Menü klasik Yunan mutfağından alternatifler sunuyor. Saat 15.00 gibi gittiğimiz için çok fazla alternatif deneyemiyoruz. Bizim seçtiklerimiz, başlangıç bölümünde yer alan üçlü meze tabağı, içindeki tüm lezzetler harika. Altında patates salatası olan yumuşacık bir ahtapot salatası ve klasik Yunan salatası. Eşlik eden beyaz şarabı hatırlayamıyorum ama her şey tadılmaya değerdi. Şimdilik bu kadar ;)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder