8 Temmuz 2014 Salı

Bodrum Lezzetleri 3

Bodrum lezzetlerine devam... Bu sene Bodrum'dan bahsedebileceğim son iki yer Limon ve The Marmara pool bar. Limon'a her sene gidiyoruz, bu zamana kadar akşam yemeği ve özellikle güneşi batırmak ve harika satsuma ve limonlu içeceklerinden tatmaya gittik. Bu sene ise size kahvaltısından bahsedeceğim. The Marmara ise Bodrum'da zor yakalayabileceğiniz bir sakinlikte Bodrum Limanı ve Kalesi'nin eşsiz manzarasını size sunuyor olacak.

Limon

Limon Gümüşlük'e ulaşmadan artık birçok ziyaretçinin çok iyi bildiği bir mekan haline geldi. Doğal ortamı, kullanılan doğal malzemleri ile farklı bir yer. Mutfağı oldukça keyifli çok çeşitli mezeler, deniz ürünleri ve çökertme kebabı gibi geleneksel yemekler bulunuyor. Ama bugünün konusu kahvaltı. Kahvaltı menüsü çok zengin çeşit barındırıyor. İçerik olarak servis edilen yörsel peynirler ile köy kahvaltısı türünde demek yanlış olmaz sanıyorum. Ağaçların altında, deniz manzarasına karşı gelen Limon kahvaltının detayları fotoğrafta yer alıyor. Reçeller ev yapımı, portakal ve çilek reçeline bayıldık.  Menemen sunumu da kendisine de enfes. Petulla isminde kızarmış ekmekler eğlenceli ve tabii ki harika limonatasından içmeden dönmek olmaz. Kısacası, Bodrum'da gerçekten güzel vakit geçirebileceğiniz bir sofra ile karşılacaksınız.

     






The Marmara Pool Bar

Keyifle bir kadeh içeyim, fazla yüksek sesli müzik olmasın, sakin güzel bir manzaraya karşı kafamı boşaltayım bu sırada da önümde geniş bir kokteyl menüsü olsun ve şalıma hafifçe sarılarak manzarayı izleyeyim diyorsanız işte adresi. Bodrum kalesi'ni ve limana giren tekneleri izlemek ve bembeyaz Bodrum evlerine üstten bakmak çok güzel oluyor. Biz neler içtik? Bloody mary ve Baileys karışımı bir frappe. Her ikisinin de sunumu ve lezzeti güzeldi. Menü oldukça zengin içerik sunuyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder