16 Temmuz 2014 Çarşamba

Kremalı Mantar Çorbası


Siz de benim gibi mantar aşığı iseniz ve her yapılan yemeği seviyorsanız bu basit yaz çorbası tam size göre olacak. Mantarın her şeye ayrı bir lezzet kattığını düşünüyorum. Bu zamana kadar 4 farklı tarif denedim. Bunlardan en iddialısı Cafe Fernando'nun blogunda yer alan tarif. Biraz daha zahmetli olsa da 3 farklı mantar ile olması çok farklı bir lezzet katıyor. Bu tarif ise hemen uygulayabileceğiniz ve keyif alabileceğiniz farklı bir uygulama. Servis ederken krema ve dereotunu üstüne ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler


  • 450 gr mantar, temizlenmiş (Kestane Mantarı kullanmayı tercih ettim)
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 4 bardak tavuk suyu/ bulyon
  • 120 gr krema
  • 20 gr kıyılmış dereotu
  • tuz ve karabiber
Hazırlanışı


  1. Mantarları ince ince doğrayın ve limon suyu ekleyerek kararmasını önleyin.
  2. Büyük boy bir kapta tereyağını yavaş yavaş erittikten sonra mantarları ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. İyice yumuşayacak ve suyunu verip çekmeye başlayacak.
  3. Mantarın üstüne unu ilave edin ve karıştırarak 3 dakika kavurmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kapta tavuk suyunuzu ve mısır nişastasını karıştırın. Mantarların üstüne ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Kremayı ve dereotunu ilave edin. Tuz ve karabiberini damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder