14 Temmuz 2014 Pazartesi

Kızarmış keçi peynirli kırmızı biberler

Bugün mevsime çok uygun, malzemelerini rahatça bulabileceğiniz bir tarifi sizinle paylaşacağım. Lezzetinin bizim damak zevkimiz için biraz farklı olduğu uyarısını baştan yapmalıyım. Capari, keçi peyniri gibi tatların uyumunun güzel olduğunu düşünüyorum. Rengi de tam olarak bir yaz masası için uygun :)
Karşınızda çıtır kırmızı biberler


Kızarmış Keçi Peynirli Kırmızı Biberler

Malzemeler

  • 2 büyük soğan, yarım ay şeklinde doğranmış
  • 25 gr tereyağı
  • 4 tatlı kaşığı yabanmersini reçeli
  • 2 çorba kaşığı capari, ince doğranmış
  • 4 çorba kaşığı domates püresi
  • 4 adet sivri kırmızı biber
  • 2 yumurta çırpılmış
  • 125 gr yumuşak keçi peyniri
  • 8 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
Hazırlanışı

  1. Fırını 200 derece de ısıtın. Fırın tepsisine uygun ölçüde fırın kağıdı koyun.
  2. Bir tava da soğanları çok yumuşak ve altın rengi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş pişirin. 15-20 dakika kadar bir süre alacaktır. Capari, domates püresi ve reçeli ekleyin bir tarafta soğumaya bırakın.
  3. Biberleri ortadan kesin  ve küçük bir şekilde ayırın, içindeki tohumlar çıkarılıp temizleniyor. Soğan karışımını eşit şekilde bölerek biberleri doldurun.
  4. 1 yumurta ve keçi peynirini iyice karıştırdıktan sonra soğanlı karışımın üstüne kaşık yardımı ile doldurun.
  5. Kalan yumurtayı fırça ile biberlerin dışına sürün ve ekmek kırıntılarını yapışmasını sağlayın.
  6. 20-25 dakika süre ile fırında biberleri pişirin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder