Karşınızda çıtır kırmızı biberler
Kızarmış Keçi Peynirli Kırmızı Biberler
Malzemeler
- 2 büyük soğan, yarım ay şeklinde doğranmış
 - 25 gr tereyağı
 - 4 tatlı kaşığı yabanmersini reçeli
 - 2 çorba kaşığı capari, ince doğranmış
 - 4 çorba kaşığı domates püresi
 - 4 adet sivri kırmızı biber
 - 2 yumurta çırpılmış
 - 125 gr yumuşak keçi peyniri
 - 8 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
 
Hazırlanışı
- Fırını 200 derece de ısıtın. Fırın tepsisine uygun ölçüde fırın kağıdı koyun.
 - Bir tava da soğanları çok yumuşak ve altın rengi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş pişirin. 15-20 dakika kadar bir süre alacaktır. Capari, domates püresi ve reçeli ekleyin bir tarafta soğumaya bırakın.
 - Biberleri ortadan kesin ve küçük bir şekilde ayırın, içindeki tohumlar çıkarılıp temizleniyor. Soğan karışımını eşit şekilde bölerek biberleri doldurun.
 - 1 yumurta ve keçi peynirini iyice karıştırdıktan sonra soğanlı karışımın üstüne kaşık yardımı ile doldurun.
 - Kalan yumurtayı fırça ile biberlerin dışına sürün ve ekmek kırıntılarını yapışmasını sağlayın.
 - 20-25 dakika süre ile fırında biberleri pişirin.
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder