Tarif, Paris'ten aldığım daha çok Fransız yemek tarifleri bulunan "Bonne Maman The Seasonal Cookbook" kitabına aittir.
Malzemeler
- 6 diş sarımsak, ince doğranmış
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 350 gr temizlenmiş karides
- 25 gr kavrulmuş kaju fıstık
- 1 adet avokado
- 125 gr beyaz lahana, çok ince şeritler halinde doğranmış
- 1 adet mango
- 1 bağ maydanoz ( Küçük boy)
- 1 bağ nane, kabaca doğranmış ( Küçük boy)
- İsteğe bağlı 6 adet yeşil soğan
Sos
- 1 çorba kaşığı şarap sirkesi ( elma sirkesi de kullanılabilir)
- 2 çorba kaşığı kayısı reçeli
- 2 lime suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Sos malzemelerini bir kaba koyup iyice karıştırın.
- Bir tavaya sarımsakları ekleyin ve orta ateşte karıştırın. Altın rengi ve kıtır bir görünüm aldığında tavadan çıkarın.
- Karidesleri ve kaju fıstıkları ekleyin. 2-3 dakika karides pembe renk alana kadar pişirin. Sostan 1 kaşık ekleyerek bir tarafta soğumasını sağlayın.
- Avokadoları küp küp doğrayın. Geri kalan malzemeler nane, maydanoz, beyaz lahanalar ve yeşil soğanı tarif edildiği şekilde keserek hazırladıktan sonra karıştırın. En sonunda fıstık karışımlı karidesleri ekleyin.
- Servis yapmadan önce sosu ekleyin. Afiyet olsun.
- Son hali için kitapta yer alan görseli paylaşmak zorundayım. Yine kalabalık bir misafire servis yapıldığı için son fotoğrafı çekemedim :(
Aylosim mukemmel gorunuyor. Ellerine saglik. ilk firsatta denenesi ..Al dente lutfeeeen ! :)
YanıtlaSil