14 Nisan 2015 Salı

Tuzlu pırasalı mantarlı turta


Şöyle bir şey hayal edelim hadi beraber… İtalya'ya özgü yemekleri İtalya'da Roma, Napoli, Milano, Sardunya, Floransa da bulunarak çeşitli İtalyan kadınları ile pişireceksiniz, tarifleri alacaksınız ve her birini tadacaksınız. Sonra bu güzel hayatta hayat kadar güzel bu deneyimi başkaları da paylaşsın diye bir kitap haline getireceksiniz. Biz bunu hayal ede duralım bir kadın bunu çoktan yapmış ve yayınlamış olsun. Bahsettiğim kitap "Mamma Mia" İtalyan mutfağı hakkında çok şey. Evet çok şey var bu kitapta. Her bir sayfasında yeni bir tarif ve yaşam hikayesi. Bende sizi bugün bu tariflerden birine ortak edeceğim. Roma'dan mutfağımıza konu olan bu lezzet Tuzlu Pırasa Turtası. Zeytinyağı bu tarifte çok önemli benim tercihim her zaman "Kürşat" marka zeytinyağı. Tarife mantar ilave ederek hazırladım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Dilerseniz sadece pırasa ile de oldukça güzel olacaktır. Turtanın içinde kullanılan kısımda yapılan işlem bir nevi başamel yapımına benziyor. Bu durum her şeye daha fazla lezzet katıyor.

Malzemeler
  • 250 gr un
  • 1/2 bardak zeytinyağı
  • 1/2 bardak su
  • Tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
İç için:
  • 3 adet pırasa
  • 1 bardak süt
  • 300 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
  1. Yarım bardak zeytinyağı ve yarım bardak suya tuz ilave ediyoruz.
  2. 250 gr unla karıştırıyoruz. Sertçe bir hamur elde ediyoruz. Çalışması biraz zor olabilir hemen su eklemeye gerek yok.
  3. Hamurdan iki yuvarlak beze oluşturun ve daire şeklinde açın.
  4. Daha önceden fırın kağıda koyduğunuz kap içine bir parçayı açıp yerleştiriyorsunuz.
  5. Pırasalı içi hazırlamak için mantarları çok az yağda suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Ardından pırasaları doğradıktan sonra mantarlar ile pişiriyoruz. İyice yumuşaması için su ilave edip pişirmeye devam edebilirsiniz. 
  6. Pırasalar da tamam olunca unu yavaş yavaş ilave edin.
  7. Yine yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Biraz tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz.
  8. Daha önce yerleştirdiğiniz hamur üstüne bu içi döküp diğer hamuru üstüne kapayın. 
  9. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder