9 Nisan 2015 Perşembe

Çin usulü tavuk


Bugün yapılışını paylaşmak istediğim yemek oldukça sağlıklı sebzelerin karışımı olan Çin usülü tavuk. Bu tarifi hazırlarken zamanın sizin için çok önemli olmaması gerekiyor çünkü sebzeleri jülyen doğrayarak hazırlamak biraz vakit alıyor. Sonuç ise akşam yemeği için farklı ve lezzetli bir alternatif. Ben bu aralar esmer pirinç ile pilav hazırlamayı daha sağlıklı bulduğum için pilavlarımız bu şekilde oluyor. Yanında esmer veya beyaz pirinçten yapılmış pilavın oldukça iyi eşlik ettiğini hatırlatayım. Tarif "net 425 g"kitabına ait.

Malzemeler




  • 6 parça kemiksiz tavuk budu veya kalça, ince şeritler şeklinde doğranmış
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük beyaz soğan, ay şeklinde doğranmış 
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 1,5 orta boy havuç
  • 2 kabak
  • 2 adet taze yeşil soğan
  • 2 çarliston biber
  • 3/4 su bardağı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı soya filizi
Hazırlanışı


  1. Havuç, kabak ve biberleri ince şertiler halinde doğrayın
  2. Büyük bir tavada zeytinyağı, soğan ve sarımsağı pembeleştirin
  3. Tavukları ekleyin ve 5-8 dakika pişirin
  4. Soya sosu ilave edin
  5. Nişastayı serpin. Karıştırarak 10 dakika daha kavurun.
  6. Havuç ve biberi ekleyin.
  7. 2-3 dakika sonra kabakları ekleyin.
  8. Soya filizini ilave edip karıştırmaya devam edin.
  9. Son olarak 2 adet taze soğanı biraz kalın doğrayarak üstüne ilave edin ( İsteğe bağlı)
  10. Birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

1 yorum:

  1. Favori tarifim Ayloşim.. Şimdi mutfağa giriyoruz Gözde ile. Gelsin doğramalaaaar ☺️ Teşekkürler Aldente Lütfen !

    YanıtlaSil