Öneriler:
Bir dahaki uygulamada Baileys'i daha az eklemeyi planlıyorum böylece kahve tadının daha baskın olmasını sağlayacağım.
Savoyer bisküvilerini biraz daha aralıklı dizmek kremanın dağılmasını sağlıyor ve daha lezzetli oluyor.
Malzemeler
- 600 gr mascarpone peyniri
- 3 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrı
- 200 gr toz şeker
- 400 ml espresso (Filtre kahve kullandım)
- 80 gr amaretto likörü
- 1 paket Savoyer bisküvisi
- Kakao
- Yumurta sarılarını ve şekeri rengi açılana kadar mikserde çırpın.
- Mascarpone'yi ilave edip karıştırmayı sürdürün.
- Yumurta beyazları akmayacak kıvamlı bir köpük olana kadar çırpın. Yarısını mascarpone ilave ettiğiniz karışıma yavaşça yedirerek ilave edin.
- Baileys ile espressoyu karıştırın.
- Savoyer bisküvilerini karışıma batırıp yan yana yerleştirip bir kaba dizin.
- Üzerine mascarpone'li krema ile kaplayın.
- Aynı işlemi bir kat daha tekrarlayıp üstüne kakao serpin.
- Soğuttuktan sonra servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder