27 Mart 2015 Cuma

Kahve, mascarpone ve mutluluk…Tiramisu

Tiramisunun özel bir tatlı olduğunu kabul etmek gerekiyor. Bence İtalyan tatlılarında basitlik ile lezzet ters orantılı. Uygulaması kısa bir zamanınızı alırken ortaya çıkan lezzet şahane. (Özellikle 1 gün sonra çok daha güzel oldu. Bu bir mutfak sırrı mı bu tatlı için bilemiyorum) Tarif için esas aldığım kaynak "La Cucina Italiana" dergisi. Değişiklik yaptığım noktalar ise amaretto likörü yerine baileys kullanmak ve tarifte olmayan yumurta akının çırpılarak kremasına eklenmesi. Bunun peynirli kremeya katmanlı bir yapı sağlayacağını biliyordum. Bazı tarifler ise krema kullanmayı öneriyor. Yumurta akının doğru bir sonuç verdiğini düşünüyorum. Sonuç Roma'da Cafe Greco'da unutamadığım tiramisu lezzetine benziyordu. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Öneriler:
Bir dahaki uygulamada Baileys'i daha az eklemeyi planlıyorum böylece kahve tadının daha baskın olmasını sağlayacağım.
Savoyer bisküvilerini biraz daha aralıklı dizmek kremanın dağılmasını sağlıyor ve daha lezzetli oluyor.

Malzemeler
  • 600 gr mascarpone peyniri
  • 3 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrı 
  • 200 gr toz şeker
  • 400 ml espresso (Filtre kahve kullandım)
  • 80 gr amaretto likörü
  • 1 paket Savoyer bisküvisi
  • Kakao
Hazırlanışı


  1. Yumurta sarılarını ve şekeri rengi açılana kadar mikserde çırpın.
  2. Mascarpone'yi ilave edip karıştırmayı sürdürün.
  3. Yumurta beyazları akmayacak kıvamlı bir köpük olana kadar çırpın. Yarısını mascarpone ilave ettiğiniz karışıma yavaşça yedirerek ilave edin.
  4. Baileys ile espressoyu karıştırın. 
  5. Savoyer bisküvilerini karışıma batırıp yan yana yerleştirip bir kaba dizin.
  6. Üzerine mascarpone'li krema ile kaplayın.
  7. Aynı işlemi bir kat daha tekrarlayıp üstüne kakao serpin. 
  8. Soğuttuktan sonra servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder