Malzemeler
- 4 adet kereviz
- 200 gr kayısı
- 2 çay kaşığı sarfan
- 1,5 bardak su
- Kereviz sapı
- 1 adet küp şeker ( ek olarak ilave edildi)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yeşil soğan
- Tuz
Hazırlanışı
- Kerevizlerin hepsini eşit boyda keserek hazırlayın. Un ilave edilmiş su içinde bekletin.
- Yeşil soğanı ince ince doğrayın.
- Kayısıları ortadan ikiye bölecek şekilde kesin. Safranı yarım bardak sıcak su içinde bekleterek rengini vermesini sağlayın.
- Kereviz saplarınızı iri sayılabilecek boyutlarda doğrayın. Bundan sonra kat kat malzemelerimizi diziyoruz.
- Önce safranlı karışımı tencereye ilave edin ve kereviz saplarını tencerinin dibine döşeyin. Üstüne yeşil soğanları ilave edin.
- Sıra ile dilimlenmiş kerevizlerin bir bölümünü ve kayısıların bir bölümünü ilave ediyoruz. Üstüne tekrar kerevizler ve kalan kayısıyı ilave ettikten sonra zeytinyağını ve bir bardak suyu döküyoruz. Bu aşamada ben bir tane de küp şeker ve tuz ilave ettim.
- Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yarım saat pişirdikten sonra zeytinyağlının aynı kapta soğumasını sağlayın. Daha sonra tüm malzemesi ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder