Valencia hakkında araştırmalarım sıraasında bazı şeyleri yemeden dönmemem gerektiğini buldum. Tabii ki çok iyi bildiğimiz tapas ve paelladan bahsetmiyorum. Deniz mahsüllü noodle çeşidi "Fideua", kızarmış çörekler "Bunyols veya Churros", tatlı bir içecek olan "Horchata"gibi Türkiye'de örneğine rastlamadığımız şeyler. Daha sonra bütün bunlar için doğru adresleri araştırmaya başladım. İşte karşınızda adresler: La Pepica, Casa Roberto, Raco Del Turia, Horchateria de Santa Cafe.
La Pepica:
Paella için marina kısmında gösterilen sayılı adreslerden bir tanesi. Daha iyi olabilecek farklı bir adres ise L'Estimat olarak verilmiş ancak biz üstte bahsettiğiklerimiz sebebi ile La Pepica'ya gidiyoruz ve çok memnun kalıyoruz. Özellikle kendi özel tavasında 12-15 kişilik masalara getirilen dev paellaları görmek çok etkiliyeci. Paella için en iyi adres Casa Roberto'yu bulduğum için burada farklı şeyler denedik. Küçük midyeler, kalamar, sarımsaklı karides, barbun balığı ve patatas brava. İçlerinde daha iyi olabilir dediğimiz sadece kalamar oldu. Karides menüde 5-6 farklı çeşitte yer bulmuş. Sarımsaklı, ızgara veya salata türleri gibi farklı boyutta ve sunum şekilleri ile. Mutfakta taze karidesleri görebiliyorsunuz. Yemek sonrası karşısındaki uzun kumsalda havlunuzu atıp denize karşı biraz keyif yaparak günü tamamlayabilirsiniz.
Paella için marina kısmında gösterilen sayılı adreslerden bir tanesi. Daha iyi olabilecek farklı bir adres ise L'Estimat olarak verilmiş ancak biz üstte bahsettiğiklerimiz sebebi ile La Pepica'ya gidiyoruz ve çok memnun kalıyoruz. Özellikle kendi özel tavasında 12-15 kişilik masalara getirilen dev paellaları görmek çok etkiliyeci. Paella için en iyi adres Casa Roberto'yu bulduğum için burada farklı şeyler denedik. Küçük midyeler, kalamar, sarımsaklı karides, barbun balığı ve patatas brava. İçlerinde daha iyi olabilir dediğimiz sadece kalamar oldu. Karides menüde 5-6 farklı çeşitte yer bulmuş. Sarımsaklı, ızgara veya salata türleri gibi farklı boyutta ve sunum şekilleri ile. Mutfakta taze karidesleri görebiliyorsunuz. Yemek sonrası karşısındaki uzun kumsalda havlunuzu atıp denize karşı biraz keyif yaparak günü tamamlayabilirsiniz.
Casa Roberto:
Casa Roberto'yu anlatmak için Türkiye'deki hangi adrese benzetsem acaba? Servis yapan garsonlar o kadar sempatik ki paellanın sonunda tavada kalan kısmının, hafif yanık bölümünün en güzel tarafı olduğunu anlatmaya çalışıyorlar. Onlar İspanyolca biz İngilizce anlaşmaya çalışıyoruz :) Paella da istediğimiz şarapta çok güzeldi. Hiç düşünmeden bu adrese gidebilirsiniz. Başka servis edilen paellaları da takip ediyorum sizin için. Geleneksel lezzetleri tavşan veya tavuk ve fasulye hazırlanan paella da çok güzel görünüyordu.
Horchateria de Santa Cafe:
Raco del Turia
Bu adresi hem otelimize yakın hem de tavsiye edilen bir restaurant olduğu için seçtik. O akşam içinde Fideua, paella benzeyen ancak pirinç yerine tel şehriye gibi bir malzemenin kullanıldığı bir çeşit noodle yedik. Lezzeti güzeldi ancak paella ile yarışabileceğini düşünmüyorum. Başlangıç olarak köz patlıcan ve krem peynirli marine edilmiş ançüez deniyoruz. Başka başlangıç olarak menüde yer alan bazı çeşitler şöyle: Karides carpaccio, parrillada, all i pebre, ızgara kalamar, balık çorbası. Şarap seçimimiz ise albarino üzümünden Pazo Sonorans bir İspanyol şarabı.
Valencia tam olarak tapas adresi değil, İspanya'da farklı şehirlerde çok daha güzel örneklerine rastlayabileceğimizi öğrendik. Plaza de la Virgen de bir şey içmeden dönmeyin dedikleri için burada da cafe&tapas isminde bir yerde bazı denemeler yaptık. Fotoğraflar ile sizi baş başa bırakıyorum :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder