15 Mayıs 2015 Cuma

Dragon Çin Mutfağı (Reina)

Uzun bir ara verdiğim için bahsetmek istediğim çok yer, çok lezzet var ancak bu sefer benim için özel bir tanesi sırada. Dragon, 4. evlilik yıldönümümüzü kutlamak için seçtiğimiz bu mekanın geçmişi övgülerle dolu. Birkaç sene önce gittiğimde sipariş verdiğim her şeyi beğendiğimi hatılıyorum. Aslında birkaç sene önce gittiğimiz yerleri tekrar ziyaret etmek değişik bir deneyim oluyor. Değişim var mı, iyiye giden bir uygulama var mı veya o gün ki kadar keyif aldınız mı? Bütün bu soruları sormamıza sebep oluyor. Reina içinde yer alan Dragon restaurantta servis edilenler yine keyif vericiydi. Ancak, eklenmesi gereken bir şey daha var: Mükemmel servis. İstanbul'da çok az yerde bulacağınız bir servis ile karşılaşıyorsunuz. Bu yüzden övmeden geçemedim. Gelelim Çin yemeklerinden tavsiyelere:
Dragon'un menüsünde acılı ekşili çorba, wonton, istiridye soslu dana eti gibi bilindik yemekler mevcut. Ancak, bahsi geçmesi gereken şey çıtır ördek. Ördek tadını sevenler için mutlu edebilecek bir seçim. İstanbul'da ördek için çok fazla verebileceğim örnek hatırlayamıyorum sadece yine akılda kalıcı bir örnek La Brise'deki ördek confi denebilir.
Bizim denediklerimiz, çin böreği, kızartılmış karidesli wonton ve çıtır ördek. Daha güzelini yiyene kadar hepsi güzeldi :)





Finali yasemin çayı ile yapabilirsiniz…

* Bu arada bugün Jamie Oliver'ın desteklediği "food revolution day" günü. Sitesine girdiğiniz zaman gönüllü elçileri ve kampanya içeriğini görebilirsiniz. Bende bu haftaya özgü olarak, Yağız'a evde hazırladığımız 1 günlük menüyü bir dahaki yazımda paylaşacağım. Bebeklerimiz için sağlıklı öğünlerin göstergesi olacağına inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder