22 Haziran 2015 Pazartesi

Kuzu Butlu Paccheri


Kocaman bir merhaba :) Bu aralar paylaşabileceğim o kadar çok yazı biriktiki, yeni tarifleri, yeni mekanları ve yeni kitaplardan toplanan derleme bilgileri bir bir paylaşacağım. Bugün içlerinden kuzu butu ile yapılan paccheri makarnayı seçiyorum. Bu tarifin bir güzel yanıda ne biliyor musunuz? Tuz ve şarap gibi bazı bebeğe uygun olmayan malzemeleri eklemeden bebeğinize de aynı yemeği sunabilirsiniz ve nasıl yediğine şaşıracaksınız. Yağız talebini mama masasına delice vurarak ve kaseye uzanma isteği ile oldukça belli etti. Sizin damak zevkiniz nasıl bilmiyorum ama makarnanın et ile sunulması benim çok hoşuma gidiyor. Siz de aynı görüşteyseniz tercihinize göre hemen bu akşam (veya ramazandan sonra) mutfağa girip bu tarifi uygulayabilirsiniz. 


Malzemeler

  • Kuzu but
  • 4 diş sarımsak
  • 1 soğan (küp şeklinde doğranmış)
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 1 su bardağı krema
  • 2 su bardağı domates püresi (Bebek için domates rendesi)
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • 1 paket paccheri makarna (veya papardelle)
  • parmesan peyniri
Hazırlanışı
  1. Kuzu butunu teflon tavada yüksek ateşte her yönü denk gelecek şekilde 3-4 dakika kızartın
  2. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğan ve sarımsağı pembeleştirin
  3. Butu ve 3 su bardağı suyu ekleyin
  4. Orta ateşte 40 dakika etler yumuşayıp kemikten ayrılıncaya kadar pişirin
  5. Butu alıp iri parçalara bölün ve suyunu saklayın
  6. Başka bir tencereye domates püresi ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını koyun ve pişirin
  7. 1 bardak et suyu, 1 bardak beyaz şarap, krema, tuz ve karabiberi ekleyin. ( Bebek için sadece et suyunu başka bir kapta) 10 dakika pişirin.
  8. Paccheri'yi haşlayın.Biraz daha uzun sürede pişiyor. Tam pişmeden önce domatesli sosa etleri ilave edin ardından diğer sosu ve makarnayı ekleyip karıştırın. Parmesan peyniri ile servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder