
Malzemeler
- Kuzu but
- 4 diş sarımsak
- 1 soğan (küp şeklinde doğranmış)
- 1 su bardağı beyaz şarap
- 1 su bardağı krema
- 2 su bardağı domates püresi (Bebek için domates rendesi)
- zeytinyağı
- tuz, karabiber
- 1 paket paccheri makarna (veya papardelle)
- parmesan peyniri
Hazırlanışı
- Kuzu butunu teflon tavada yüksek ateşte her yönü denk gelecek şekilde 3-4 dakika kızartın
- Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğan ve sarımsağı pembeleştirin
- Butu ve 3 su bardağı suyu ekleyin
- Orta ateşte 40 dakika etler yumuşayıp kemikten ayrılıncaya kadar pişirin
- Butu alıp iri parçalara bölün ve suyunu saklayın
- Başka bir tencereye domates püresi ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını koyun ve pişirin
- 1 bardak et suyu, 1 bardak beyaz şarap, krema, tuz ve karabiberi ekleyin. ( Bebek için sadece et suyunu başka bir kapta) 10 dakika pişirin.
- Paccheri'yi haşlayın.Biraz daha uzun sürede pişiyor. Tam pişmeden önce domatesli sosa etleri ilave edin ardından diğer sosu ve makarnayı ekleyip karıştırın. Parmesan peyniri ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder