24 Kasım 2015 Salı

Somon "en croute"


Mutfak denemelerinin en yenisi heyecan verici ve farklı bir tarif oldu. Gordon Ramsey'in programında rastladım bu tarife. Özellikle de kızının ailemizin en sevdiği yemektir demesi uygulamam için yeterli bir kaynak oldu. Somon balığını kullanacağımız her yeni şeyi merak ediyorum. İster teriyaki sos ister buharda pişmiş isterse fırında ballı pişirilmiş tüm versiyonları güzel alternatifler.
Tarif konusuna gelince, tattığınız zaman alacağınız lezzette her şey birbiri ile son derece uyumlu. Tek zayıf halkası hamurda işin içine girdiği için biraz ağır bir yemek haline gelmesi. Bu sebeple yanında naneli bezelye püresi ile servis etmenizi öneririm. Yemeğimizin adı "Salmon en croute"

Malzemeler
  • 4 parça yaklaşık 200 gr somon balığı fileto
  • zeytinyağı
  • 60 gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 avuç dolusu fesleğen
  • Küçük bir avuç dereotu
  • 1 çorba kaşığı hardal (tercihen wholegrain)
  • 8 parça milföy
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı



  1. Somonun hiç kılçığı olmadığına emin olduktan sonra, ikiye bölün.
  2. Yumuşamış tereyağına limon rendesini, incecik doğranmış fesleğen ve dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
  3. Somon dilimleri iyice kurulandıktan sonra, tuz ve karabiber ile hazırlayın. Karışım haline gelen tereyağını bir yüzüne diğer tarafa hardalı sürün. İki dilimi sadwich gibi bir araya getirin
  4. Milföy hamurunun iki parçasını birleştirerek ince bir hamur açın. Somon dilimini içine yerleştirin hamuru hiç boşluk olmayacak şekilde kapayın.
  5. Tepsiye yerleştirirken daha önceden hazırladığınız fırın kağıdının üstüne ters (hamur birleşim kısmı altta) şekilde koyun.
  6. Üstüne yumurta sarısını sürün ve fırına verebilirsiniz.
  7. Bu aşamada önce 15 dakika 200 derece de fırını ısıtmış olmalısınız. Daha sonra aynı sıcaklıkta yaklaşık 20 dakika pişmesine izin verin.
  8. 5 dakika sonra hazır. Bezelye püresi ile servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder