24 Nisan 2013 Çarşamba

Uzakdoğu Mutfağı Koh Samui/ Singapur

Bol fotoğraflı bir yazı olacağı konusunda uyarırım :)


Bu geziden bağımsız olarak Uzakdoğu, Çin, Thai mutfaklarını çok seviyorum. Son iki senedir doğumgünlerimi de Pera Thai ve Banyan'da kutluyor olmamdan bu sonucu çıkarabiliriz. Her iki restaurant da en kısa sürede blogumda bahsetmek istediğim yerler.
Neyse, biz konumuz olan Koh Samui gezisine dönelim. Koh Samui Tayland körfezinde yer alan  adalardan bir tanesi. Aslında Phuket yaygın olarak seyahat destinasyonu olarak seçilse de Koh Samui'nin daha az turist ağırlayacağını ve yerel halkı daha iyi görebileceğimizi düşünerek bu noktayı seçiyoruz.
Koh Samui deniz mahsülleri sevenler için mükemmel bir nokta. En kalabalık ve popüler caddesi Chaweng'te yürürken adım başı görebileceğiniz ıstakoz, balık çeşitleri, değişik midyeler, şaşıracağınız büyüklükteki jumbo karidesler...Kısacası her şeyi bulmak mümkün.  Durum böyle olunca, seçilen yemekler de ağırlıklı olarak deniz mahsülleri oluyor.


Bugün Koh Samui'de bahsedecek olduğum 4 adres Rummana Resort Hotel, The Spirit, Cliff ve Eat Sense. Chaweng Beach içinde yer alan restaurantlar...

Rummana Resort Hotel Koh Samui de Lamai Beach bölgesinde kalıyor. Otelimiz eğlenceli barı, kumsaldaki masaj bölümleri ve minik restaurantı ile oldukça sevimli. Kumsal boyunca çok daha farklı ve daha lüks birçok otel yan yana kurulmuş durumda. Rummana'ya ulaşır ulaşmaz odalarımıza bavulları bırakıyor ve kumsalda yer alan huzur dolu barına koşuyoruz. Bu bölüm özellikle Eşim Ömer için önemli. Ben ne kadar gastronomi ile ilgiliysem o da içki bölümüne oldukça meraklı. Mojito'ların çok çok iyi olduğunu belirtiyor.  Ben de papaya meyveli bir kokteyl istiyorum. Servisi yapan kişi de sunum da oldukça sevimli.


Rummana'nın barında bol bol tropik meyveli karışımlardan içebilir ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Gündüz maalesef Lamai'de kumsal boyunca çok kaliteli bir yer bulmak mümkün değil. O yüzden Rummana öğle yemeği için de iyi bir alternatif. Menüsünde çok farklı Thai usülü hazırlanmış noodlelar yer alıyor. Sunumlarında kullandıkları tropik yaprakları da çok sevdim.


Rezarvasyon yapmadan gidilmemesi gereken bir yerde sıra: Spirit House. Benim için Koh Samui'deki en güzel yer. Dekorasyonu tam olarak Thailand kültüründen esinlenmiş bir bölümünde yer masalarında oturularak servis yapılan bir restaurant.  Yine geleneksel objelerin olduğu bir bahçesi ve tapınak alanı yer alıyor. İçerdeki herkes geleneksel kıyafetler ile çalışıyor. Kızlar oldukça güzel ve nazik. İlk etapta size sıcak mendillerinizi getiriyor. Daha sonra iştah açıcı baharatlı bir içecek ikram ediyorlar. Yemeklere gelince, Tom Yam Goong tek kelime ile mükemmel. Acı oranı birazcık fazla. 5 kişilik bir grup olduğumuz için farklı yemekler tadabildik. Bunlar içinden sevmediğimiz tek lezzet Red duck curry oldu. 


İkinci uğrak noktamız Cliff, adı üstünde denizin üstünde '' bir kayanın üstünde '' yer alan bu şık restaurantta ilk başta barda margarita ile keyif yapabilirsiniz. Burada özellikle göreceğiniz manzara güneşin batışı sizi mutlu edecektir. Menüsünde daha çok dünya mutfağından alternatifleri bulacaksınız.  Lezzet konusunda oldukça iyi.


Benim siparişim deniz ürünlerine güvenebileceiğim yerlerde verdiğim klasik bir seçim Spaghetti Frutti Di Mare'ydi. Ama en çok sevdiğim Ömer'in istemiş olduğu Cozze al Vino Bianco,  lezzetli midyeler :)  Şarap menüsünde de oldukça geniş bir kav olduğunu söyleyebilirim. Koh Samui'de her zaman iyi bir şarap alternatifi bulamıyorsunuz.

Eat Sense: İlk başta sizi karşıladıkları bölüm ve masanıza giderken etrafınızdaki görüntüler karşısında ilk hissettiğiniz bu akşam çok güzel bir yemek yiyeceğim şeklinde oluyor. Oysa yemekler, sunum ve servis için kesinlikle aynı şeyi söyleyemem. Buradaki en güzel şey kokteyller, iki tane de isim verelim Sabai Sabai Samui ve Chao Koh.


Son adres ise Chaweng Beach. Kumsalda yürürken seçeceğiniz güzel bir restaurantta ıstakozlarınızı, pavuryalarınızı söyleyebilirsiniz. Seçtiğiniz her şey anında yanınızda hazırlanıp grilde pişirilip servis ediliyor. Biz farklı olması için bunlara ek olarak köpekbalığı ve mavi midyelerden istedik. Hepsi harikaydı. Fiyatları da makuldü.

 


Tatilin ilk bölümünü bitirdikten sonra Singapura'a geçiyoruz. Singapur çok gelişmiş bir yer. İlk önce havalimanından başlıyorum. Ne kadar büyük bir havaalanı ve modern olduğu ile ilgili söylenenleri duymuşsunuzdur. Bana ilginç gelen akıllı ekranların çok sık kullanılmasıydı. Bunun bir örneği de fotoğrafta yer alıyor. Büyük bir akıllı ekran karşısında satın almak istediğiniz şarabın hangi ülkeden hangi üzüm türü olduğunu hangi sene üretildiği gibi bilgileri ve şarap ile ilgili fotoğrafları görebiliyorsunuz. Oldukça basit bir fikir ama güzel bir uygulama.


Singapur'da 2 günümüz olduğu için ve bunlardan birini de tamamen Universal Studios içinde geçiridiğimiz için bahsedebileceğim çok fazla yer yok. 
Gezinin sonunda Thai mutfağından sıkıldığımız için Meksika mutfağı tercihinde bulunduk.

Senor Taco:
Burayı daha önce Singapur'da yaşayan bir tanıdığımızdan öğreniyoruz. Menüsünde birçok tekila ve yerel bira alternatifleri yer alıyor. Yemekler için çok güzel diyemem ama içinde bulunduğu Chijmes kompleksi mutlaka görülmeli. Bu alanda başka birçok restaurant ve bar yer alıyor. 



Son adres Marine Bay Sands Resort. Singapur'da roof restaurant ve bar için google'da arama yaptığınızda çıkan sonuçlara inanamazsınız. İşte bunlardan en iyisi sayılabilecek Marine Bay Sands. Barında bir şeyler içmeden sakın dönmeyin. Burçin abim ve Ömer bir daha Japon viskisi mi içeceğiz mutlaka deneyelim dedikten sonra sipariş verdikleri viskiyi çok beğenip ikinciyi istemişlerdi. Tam size bu yazıyı hazırlarken belki deneneyebilirisiniz diyecektim ki pazar günü abim aradı ve Vatan'ın haftasonu ekinde okuduğu haberi söyledi. " Japon viskilerinin haklı yükselişi" :) dolayısı ile artık sadece ben tavsiye etmiyorum :) http://pazarvatan.gazetevatan.com/haberdetay.asp?hkat=1&hid=20419







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder