21 Ağustos 2013 Çarşamba

Evlilik teklifini nerede yapabilirsiniz?

Göcek Sundowner



Çok iddialı bir başlık olduğunu kabul ediyorum. Herkese göre böyle özel bir gün farklı süprizlerle şekilleniyor. Benim size tavsiye edeceğim ise bir restaurant. Bulunduğunuz şehirden biraz uzaklaşıp sevgilinizi Göcek taraflarına götürmeyi organize edebilirseniz, sizi orada Sundowner Restaurant bekliyor olacak. Göcek'in eşsiz denizi, ormanı ile iç içe olan bu mekan da, denizin üstüne yapılmış sakin iskelenin üstünde yer ayırttırmanızı öneriyorum.  Karşınızda minik adalar tekneler, yakamoz ve dalgaların sesi...

Bu mekanı tabii sadece ortamı için değil, servis kalitesi ile de bahsetmem gerekiyor. Herkes işini çok iyi biliyor ve oldukça saygılı. Gecenizi sürekli bölen servis elemanları söz konusu değil. Şarabınızın ilk kadehini yudumlarken sizi sizinle bırakmayı biliyorlar. Her şey aralıklar ile çok zamanlı sunuluyor. 

Sıra geldi yemeklere... Öncelikle çok sevdiğimiz teppanyaki menüsü olmasına rağmen, biz bu seferlik diğer menüden seçimler yapıyoruz. Bir dahaki sefer için deniz tarağı, ıstakoz ve diğer deniz ürünleri olan teppanyaki menüsünü aklımıza not ederek. Menü hem deniz ürünleri hem de çok farklı et yemeklerini barındırıyor. Hatta et yemekleri daha ağırlıklı bile diyebiliriz.


İlk önce ahtapot carpaccio istiyoruz. Sunumu harika. Daha sonra siparilerimiz ızgara karidesli sezar salata ve deniz mahsülleri linguine. Her ikisinin de sunumu çok güzel yapılmış. Ancak lezzetlerinin çok daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Salata sezar olmanın dışında başka bir salata gibi hazırlanmış, çok lezzetliydi.  Linguine karides, deniz tarağı ve kalamar ile hazırlanıyor. Tatlı menüsü çok kapsamlı ve bildiğimiz tatlıların dışında alternatifler sunuyor. Tatlı seçimimiz Anadolu Kup: karamel, krokan ve dondurmdan oluşuyor. Diğer lezzetlerden bazıları: Gün doğumu, çikolatalı kubbe, ev yapımı sıcak çikolatalı ravioli...





Şarap kavı olarak Corvus, Doluca Sarafin, Sevilen gibi farklı yerli üreticiler ve birçok farklı ülke şarapları bulunuyor. 
Evlilik teklifinde çoktan bulunduysanız özel bir günü beklemeden bu restaurantı bir kere ziyaret etmelisiniz.

Bu arada diğer akşam Göcek'te bizi ağırlayan sevgili kuzenimin harika hazırlıkları ve Göcek Hills'de spaghetti bolognese keyfi için teşekkürler :)










2 yorum:

  1. Aylosimm bu guzelim mekanda sanirim edilrcek her turlu sacma teklife bile evet diyebilirim. Ne bileyim hali saha maci yapalim deseler bile " Varimmm.." diye atlarim falan. O derece. Eminim coook keyifli bir yer. Nefis anlatmissin canim..Kalemine saglik !

    YanıtlaSil
  2. Canım senin bu güzel yorumların yüzümde kocaman bir tebessüm yaratıyor. Hep beraber bir gün gideriz umarım :)

    YanıtlaSil