3 Şubat 2014 Pazartesi

Bal ve nar ekşili somon balığı

Bu aralar balık çeşidi olarak balıkçılar oldukça zengin... Hamsi, istavrit, levrek, çipura hepsinin olta balığı, deniz, havuz birçok çeşidi sıralanıyor. Bu fırsatı kaçırmadan balık yapmaya karar verirseniz, işte çok lezzetli bir somon tarifi. Hafta sonu sıkça yapmayı sevdiğim somon balığını yaptım ve fotoğraflama şansım oldu. Bu balığın harika bir Omega 3 kaynağı olduğunu biliyoruz. Hamileler için özellikle önerilen bir besin. Bu şekilde ızgara yaptığınızda içindeki birçok enzimi koruduğu düşünülüyor ve çok lezzetli bir yemek oluyor.


Malzemeler

  • Somon balığı ( 200 gr dilim olarak alınabilir)
  • Bal
  • Nar ekşisi
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Somon balığının her tarafını deniz tuzu ile tuzlayın.
  2. Bir miktar zeytinyağını her tarafında gezdirin. Ancak, yağlı bir balık olduğu için çok az kullanmanız yeterli olacak.
  3. Balığın her tarafını bal ile ovun.
  4. Fırında üstte kalacak tarfına son olarak üstünü kaplayacak kadar nar ekşisi ekleyin.
  5. Yaklaşık 35 dakika fırın kağıdı üstünde 200 derecede pişirin. 
Afiyet olsun.

Bu tarifi yaparken hangi önlüğümü kullandım?


Önlük: Mushroom

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder