28 Ocak 2014 Salı

Kara lahana dible/ Yöresel Mutfak


Bu sefer annemin mutfağından güzel bir tarif vereyim istiyorum. Annem, birçok yemeği çok güzel yapar. Gelenekleri dışına çıkmayı pek sevmez ama hazırladığı tüm sofralar beğenilir. Bu lezzetler içinden size Karadeniz'e özgü bir lezzet seçtim. Çoğu kişinin de bilmediğini düşündüğüm bu yemeği annemin yönlendirmesi eşliğinde hazırladık. Dible için bir tür sebzeli pilav diyebiliriz. Farklı çeşitlerini de hazırlamak mümkün. Değişik bir şey denemek isteyenler için güzel olabilir.

Malzemeler

  • 1 bağ kara lahana
  • 1 kase pirinç
  • 3 adet orta boy soğan
  • 50 gr tereyağ& bir miktar zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • kırmızı biber ve tuz
Hazırlanışı


  1. Lahanaları incecik doğrayın
  2. Soğanları çok küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Pirinci sıcak suda bekletin.
  4. Pilav tenceresine önce lahanayı, sonra soğanı en üstüne de pirinci ekleyin.
  5. 1 kaşık tuz ve bir bardak su ilave edin.
  6. Baştan yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişrin. Daha sonra kısık ateşte pişirin.
  7. Tereyağı ayrı bir kapta eritilir.
  8. Kızgın yağı pişmekte olan yemeğin üstüne dökün.
  9. Servis ederken kırmızıbiber eklenebilir ve turşu ile servis yapılması önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder