24 Ocak 2014 Cuma

Naif/ Karaköy

Uzun zamandır İstanbul'da yeni denediğim restaurantlar hakkında bir şeyler yazmak istiyorum ancak yenilikçi ve sevdiğim bir yer bulmak pek mümkün olmuyor. Bu yerler arasında Limonata, Pina Şişhane ve birkaç yer daha var. Bunlardan bir tanesini ayrı tutmak gerekiyor. Fotoğraf makinem yanımda olmadığı için çok sevdiğim Safi Meyhane'yi size yazamıyorum ama kesinlikle Şişhane'ye gidenlerin ziyaret etmesini öneririm. Bugün ise size bahsedeceğim yer Karaköy'ün yenisi...Naif. Ege mutfağı ve Ege sahilleri havasını ilk etapta hissettiriyor. Mönüsünde ise yöresel lezzetler ile yenilikçi denemeler yaptığını belirtmeliyim.
Bizim denediğimiz lezzetler, talaş böreği, köy tavuğu ve çerkez tavuğu dolgulu ravioli.
Tadları hakkında bahsetmeden önce menüdeki bazı başlangıçlar ve ana yemekler şu şekilde: İste kurutulmuş et, Antakya tuzlu yoğurt, ızgara ahtapot, yöresel peynirler ayva reçeli ile, kuzu etli keşkek, kuru domates ezmeli köfte dürüm, mevsim türlüsü bunlardan bazıları.
Talaş böreği konusunda sevdiğim şey, yanında hoşaf ile servis yapılması. Oldukça sağlıklı ve lezzetli bir seçim. Üstelik hoşaf kesinlikle çok özenli hazırlanış. İçinde badem, incir, kuru üzüm ve meyveler yer alıyor. Talaş böreği içi için hazırlanan kuşbaşı et ve bezelyelerde eski sevdiğimiz tadı yakalamak mümkün.
Köy tavuğu konusunda eski yazılarımda göreceğiniz Fransız Rivierasında yer alan St. Paul De Vence'deki köy tavuğu resimleri ile kıyaslamanızı öneririm. Lezzet olarak arkadaşımın servisinin tadına bakmadım ancak sunumdan içinde suyunu koruyan bir yemek olmadığını düşünüyorum.
Son olarak, çerkez tavuğu dolgulu ravioli kulağa ne ilginç geliyor değil mi? Görüntüsü, sunumu çok güzel. Birleşim nasıl olmuş derseniz? İlginç. Ancak, bu şekilde bir deneme yapılmış olması bile heycanlandırıcı.
Son söze gelince, Naif'e bir kere daha gidip kahvaltısını denemeli diye düşünüyorum ayrılırken, menüde yer alan çeşitler oldukça zengin.
Dekorasyonunu da seveceğinizi düşünüyorum. Yolu düşenlere keyifli vakit geçirmelerini dilerim...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder