26 Ocak 2014 Pazar

Two greedy Italians/ Fırında patates&beyaz lahana

Two greedy Italians... Bu programı seyredip sevmeyen birisinin olduğuna inanmıyorum. Yemek ve gezi birleşimi programlar içinde en yaratıcı ve sevimli olanı. Bloomberg'te kısa süre önce izlemeye başladığım bu programda her bölümde İtalya'nın farklı yerlerinden 3-4 tarife yer veriliyor. Geçen akşam bu iki yaşlı adam, görebileceğiniz en az malzeme ile çok lezzetli ve pratik bir yemek yaptı. Bende bugün sizin için uyguladım. Bakalım hımmmm, harika dedikleri kadar lezzetli olacak mı?

* Tarifte bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldım. Bahsedilen Tallegio peynirini bulamadığım için iyi eriyebildiğini düşündüğüm cheddar peyniri ile uyguladım. Geçen hafta bir yemek öncesi Eataly'de peynir bölümüne şöyle bir göz atmıştım. Eminim, bu peyniri orada bulmak mümkündür.
* Programda lahanaları haşlamadan önce sert olabilecek orta damar kısımlarını makas ile keserek ayırmayı tercih ettiler. Bu ayrıntıya dikkat edin.

Fırında Patates& Beyaz Lahana


Malzemeler

  • 650 gr beyaz lahana
  • 8 patates, soyulmuş ve çok ince kesilmiş
  • 150 gr tereyağ
  • tuz ve karabiber
  • 300 gr taleggio peyniri
Hazırlanışı


  1. 200 derece fırını ısıtın.
  2. Biraz tuz eklenmiş suda önce patatesleri 3 dk, daha sonra lahanaları 5 dk pişirin. Lahanaların suyu iyice alınması gerekiyor. Bir peçete ile kurulanabilir.
  3. Kabınızı tereyağ ile yağlayın.
  4. Patateslerin yarısını zemine yerleştirin, üstüne yağ, tuz ve karabiber ilave edin.
  5. Lahanaları yerleştirin ve üstüne peynir rendesinin yarısını ilave edin. Geri kalan patates ve peyniri üst sıra olarak hazırlayın.
  6. Folyo ile üstünü kapayıp 25 dakika pişirin. 5 dakika daha üstünü açarak pişirmeye devam edin.
  7. Servise hazır. 
Sonuç: Hafif bir yemek... Ama bahsedildiği kadar lezzetli olmadığının uyarısını yapmalıyım ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder