7 Ocak 2014 Salı

Sardalya, kırmızı pancar ve lime bruschetta


Misafirleriniz için menü oluşturmanın zor bir iş olduğunu kabul ediyorum. Bugün size deniz mahsülleri içeren bir menü de başlangıç önerisi ile geldim. Dün akşam kalabalık bir grup bir aradaydık. Ana yemek olarak balık yapmaya karar verince, aperatif olarakta deniz ürünleri ağırlıkta oldu. İçlerinden bir tanesinin tarif detaylarını aşağıda göreceksiniz. Ancak, belirtmeliyim ki, her damak zevkine uyacak bir aperatif değil. Önce kendinize hazırlayıp karar vermenizi öneririm.

Bu arada dün akşamın en güzel yanlarından biri sevgili arkadaşlarımız Sinan'ın küçük prensesi henüz 
3 aylık Leyla'ydı.  Onun şerefine ilk defa toplu bir fotoğrafta paylaşacağım :)








Sardalya, kırmızı pancar ve lime bruschetta


Malzemeler
  • İstenilen sayıda ince dilimlenmiş ekmek( üçgen hale de getirebilirsiniz)
  • 1 paket Hamsi / Sardalya
  • 1 kavanoz kırmızı pancar
  • 2 lime
  • 1 çorba kaşığı ince doğranmış kişniş
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık zaytinyağ
  • tuz ve karabiber
Hazırlanışı
  1. Zeytinyağ ile sarımsağı ezdikten sonra, ekmeklerin üstüne sürerek biraz kızartın.
  2. Kırmızı pancarları küp küp veya jülyen doğrayın. Tane karabiber,tuz ve yarım lime suyu ile karıştırın. Doğradığınız kişnişleri ve biraz zeytinyağını ekleyin. İyice karıştırın.
  3. Eşit şekilde hazırladığınız karışımı ekmeklerin üstüne paylaştırın ve üstüne sardalyaları ekleyin. Bir dilim lime ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder