7 Eylül 2015 Pazartesi

Mixo Terrace

Uzun bir süredir bir yer hakkında yazarken bu kadar heyecanlanmadım. Mixo Terrace için etrafımdan olsun İstanbul hakkında yayın yapan dergilerde olsun çok iyi duyumlar alıyordum. Ancak, bunun sebebinin herkesin dilinde olan tasarımı ve İstanbul'a hakim manzarası olduğunu düşünmüştüm. Bütün bunlar doğru ancak eksik. Mükemmele yakın servisi, yemeklerin sunumu, tazeliği ve lezzeti asıl bahsedilmesi gerekenler. Hangisi ile başlasam? Az masa olduğu için müşterilerle her an ilgili olan ekip dikkatinizi çekecek. Daha da önemlisi bize servis yapan kişinin düzgün diksiyonu, o gün mutfağa taze gelen ürünleri bilmesi ve aralıklı olarak ortada yer alan başlangıçları servis etmeye devam etmesi benim İstanbul'da görmeye çok alışık olduğum bir durum değil. Kocaman bir artı buradan geliyor.
Diğer şaşırtan şey ise yemeklerin sunumu, çok fazla şey yememiz mümkün olmasa da servis edilenler çok ilgi çekici. Öncelikle menüde çok fazla alternatif yok ve bence bu gayet iyi. Olan seçeneklerden rahat rahat zevkinize göre şeyler bulabilirsiniz. Zencefilli ızgara kuşkonmaz, tütsülenmiş dana dil, somon tartar, keçi peynirli armutlu salata gibi başlangıçlar bulunuyor.


Bizim tercihimiz pancarlı ılık levrek ve acılı ve sade kalamar oldu. Kalamar o kadar büyük porsiyonla sunuluyor ki ana yemek yiyemedik. Kahveli ve kestaneli sufle ile tamamladık. Şaraplarda ise kadeh seçeneğinde Sarafin sunuyor olmasına çok sevindim. İsterseniz chardonnay isterseniz sauvignon blanc seçenekleri menü de yer alıyor. Pancarlı levrekte, kırmızı pancar carpaccio şeklinde, marine edilmiş levreklerin altında sunuluyor. Eşlik eden sosta oldukça güzel. Marine levrek sos içinde boğulmamış, marinasyonun verdiği yumuşak dokuda var ancak balığında tadını net alıyorsunuz. Sadece biraz tuzu eksik. Kalamar ise ne büyük bir eğlence :) Öncelikle iki farklı kese kağıdı mandal ile kapatılmış olarak yanında harika sosu ile geliyor. Kese kağıdı yavaşça açılıyor birinde acılı birinde sade olan seçenek yer alıyor. Servis yapan kişi tabaklarınızı paylaştırdıktan sonra aynı şekilde geri kalanı kapıyor. Bu şekilde devam ettiğiniz minik kalamarlarınızda hiç soğumuyor. Kalamarın dışındaki pane baskın değil, her şeyin lezzeti dengeli. Yanındaki sos için tarator sosu arayanları şaşırtacak farklı bir sos ile sunuluyor. Gece de beğenmediğimiz tek şey tatlı. Sufle için oldukça kuru, sadece ıslak bölümlerindeki kestane ve kahve karışımı tadı beğenebilirsiniz. Mixo Terrace'ı tekrar ziyaret edip et seçeneklerini de deneme notu ile görüşmek üzere.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder