31 Ağustos 2015 Pazartesi

Yasemin /Burgazada & sürpriz


Bazı şeylerin çok fazla anısı olunca objektif yazabilmek çok zor oluyor. Burgazada benim için böyle işte! En yakın arkadaşım Burgazadalı bunun sonucunda üniversitede sık sık gittiğimiz ada da elbette görülecek çok yeri ziyaret etme şansım oldu. Kalpazankaya, Fincan bunlardan birkaçı. Bugün bahsedeceğim restaurant ise dört beş senedir her yaza veda yaptığımız Yasemin.


Adada kalabalık mekanlardan sıyrılan hemen deniz kenarındaki masaları ile çok iç açıcı bir yer. Türkiye'de neden böyle olur bilemiyorum yüksek standartta bir servis beklemeden eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz. Bu balık lokantasında görmeye alışık olduğumuz mezeler yer buluyor. Soslu levrek, çiroz, uskumru, patlıcan salataları, ahtapot salatası gibi. Mezelerde füme uskumru, köpoğlu, kaya koruğu, levrek marin istiyoruz. Ara sıcak olarak kalamar ve balık tercihimiz sardalya. Tatlı konusuna özel olarak değineceğim. Mezeler oldukça standart. Peynir ve kavun iyi. Otlardan kaya koruğunu özellikle güzel buluyorum. Kalamarın porsiyonu bir servis için az olsa da dışı çıtır çıtır ve içi yumuşacık. Balık ise çok iyi, sardalyaya en çok yakışan şekilde ızgara yapılmıştı.




Tatlı konusunda ise her zamanki gibi dışardan paketimiz ile geliyoruz. Bunu yapmak uygun mu? Kesinlikle değil. Ama Ergün'ün milföy tatlısı için bunu yapmaya değer mi? Kesinlikle evet :) İster vişne ile ister çilek ile hazırlanmış olsun milföyün renginde tadından ne demek istediğimi anlayacaksınız. Beni en mutlu eden şey bu tatlı. Ada'da deniz otobüsünden iner inmez bu pastaneye uğrayıp her lokmada çıtır çıtır lezzetin keyfini çıkarın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder