27 Ağustos 2015 Perşembe

Guacamole


Bugünki tarifim tam bir Meksikalı. Guacamole Meksika'da yaygın olarak soğuk bir başlangıç olarak sunuluyor. Taco içindeki halini de umutmamak gerek. Orjinal tarifi Meksikaya ait olan bu pürenin başlıca kaynağı avokado çok eski kökleri olan bir meyve. Avokadonun başka iyi bir eşlikçisi de hiç şüphesiz karides. Püremize dönecek olursa hazırlandıktan sonra hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekiyor. Havaya maruz kaldıkça rengi değişiyor bu minik püf noktasını hatırlattıktan sonra birkaç shot tekila yanında harika gidecek tarifimize başlayalım.

* Sunumunda tortilla ile servis edilmeli. Benimki gibi evde hazır yoksa bu formdaki cipsleri kullanabilirsiniz.

Malzemeler
  • 3 adet avokado
  • 1 adet lime
  • 2 adet domates
  • 1 soğan
  • zeytinyağı
  • tuz ve karabiber
  • 1 tutam kişniş
  • 1/2 adet kırmızı biber( isteğe bağlı)
Hazırlanışı
  1. İkiye böldüğünüz avokadoların içini bir kaşık yardımı ile bir kabın içine çıkarın. Püre kıvamına gelene kadar çırpıcı ile karıştırın.
  2. Lime suyunu üstüne ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.Püre üstüne ekleyin ve iyice karıştırın. 
  4. Soğanı soyun küçük parçalar halinde doğrayın. Biber içinde aynı işlemi yapabilirsiniz. İnce doğradığınız kişnişi de hazırladıktan sonra hepsini avokado püresi ile bir araya getirin.
  5. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edin. Soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder