16 Ağustos 2015 Pazar

Sardalyalı Makarna


Yine tam dönemine uygun bir tarifi sizinle paylaşıyor olacağım. Öncesinde dönem diye belirtince aklıma farklı bir konu geldi. Paris'teyken aldığım bir yemek kitabının kategorize edilme yöntemi çok hoşuma gidiyor. Yemekleri sınıflarına göre çorba, et yemekleri, tatlılar değil de mevsimlere göre ayırmış kış yemekleri, yaz yemekeleri gibi. Benim ilk yazmaya başladığım dönemde olduğu gibi hangi sebze hangi mevsime ait tam olarak bilmeyenler ve serada veya hormonlu besinleri tüketme riskine yakın olanlar için mükemmel bir derleme. Bu şekilde hangi ürünü o mevsimde almanız gerektiğini de anlıyorsunuz. Bugünki konumuz ise "sardalya" bu balığın ızgara pişirilmiş hali harika olduğu bir gerçek. Benimki buna sadece alternatif Sicilya'dan gelen bir lezzet önerisi :) Bu tarifi Elvan Uysal Bottoni'nin kitabında yer alan bir tarifi, La Cucina Italiana dergisindeki tarif ile birleştirerek uyguladım. Sicilya'da çok önemli olana kuş üzümü ve fıstığı seviyorsanız bu tarifi de çok seveceksiniz. İyi haftalar! Şimdiden afiyet olsun.

Sardalyalı Makarna

Malzeme

  • 400 gr taze rezene
  • 300 gr makarna
  • 350 gr temizlenmiş sardalya
  • 30 gr kuru üzüm
  • 30 gr çam fıstığı
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • tuz, karabiber, toz safran
Hazırlanışı

  1. Rezeneleri kaynar suda haşlayıp süzün. Haşlama suyunu bekletin. 
  2. Kuru üzümlerin üstüne sıcak su ekleyerek biraz şişmesine izin verin. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı ilave edin. Bir çay kaşığı toz safranı küçük bir kapta biraz su ile eritip tavaya ekleyin.
  3. Kuru üzümleri haşlama suyundan süzerek alın. Çam fıstıklarıyla birlekte soğanlı karışıma ekleyin. 
  4. Sardalyaları da tavaya ekleyin. Rezeneleri de tavaya ilave edin. Karabiber ile tatlandırıp tavanın kapağını kapayarak 3-4 dakika pişirin.
  5. Makarnanızı rezene için kullandığınız suyun bir kısmını kullanarak al dente pişirin. Süzdikten sonra sardalyaların olduğu tavaya aktarın. Birkaç dakika sonra servise hazır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder