25 Haziran 2013 Salı

Alman Mutfağı / Münih

Bir süredir ülkemizdeki karışık ve üzücü durumlardan dolayı yazdıklarımı paylaşırken vicdan azabı duysamda, içimdeki yazma aşkını durduramıyorum. Size yeni bir yerden yeni yemeklerle ulaşmak istiyorum. Bu sefer adres bu kış gittiğimiz Münih. Daha önce iş sebebi ile Almanya'da Nürnberg'i ziyaret etme şansım olmuştu. Burası Almanya'da bir nokta daha görmemin faydalı olacağı hissini yarattı. Ve şüphesiz bu nokta Münih olmalıydı. Kışın gitme sebebimiz de bahsedilen kış festivalini bir kısımdan yakalayabilmekti.
Festival döneminde caddeler sıcak şarap, bira satılan minik corner'lar ile dolu... Sadece içkiler mi? Tabii ki hayır. Sıcak çikolatalı meyveler, kestaneler, kuruyemiş, sıcak çikolatalar, sosisler gibi soğuk havada içinizi ısıtabilecek her şeyi bulmak mümkün. Şehir hep canlı, her yerde konserler, bira içmekten kırmızı suratlar, palyaçolar ve birçok farklı eğlenceye rastlamak mümkün.

Münih'te CORTIINA Hotel'de kalıyoruz. Şehir merkezine oldukça yakın konumundan dolayı tercih ettik ve çok memnun kaldık.
Çok kısa bir süre, 2 gece kalacağımız için gideceğimiz yerleri önceden araştırmaya başladım. Öncelikle hedefimiz geleneksel Bavyera mutfağı'ndan şeyler yemekti. Sonuçta üç adres belirledik: Spatenhaus, Zum Durnbrau ve kahvaltı için Tambosi Cafe. Ayrı bir başlık "English Garden"

Tambosi Cafe:

Çok farklı çeşitte kahvaltı opsiyonu yer alan bu mekanda, kahve kokusu meydana kadar yayılıyor. Çikolatalı kahve çeşitleri bile menü de neredeyse 1 sayfayı oluşturuyor :) Sanki içerdeki her şey 100 sene önceden gelen parçalar gibi. Kimse İngilizce konuşmadığı için anlaşmak biraz zor olsa da, burada oturuken huzurlu zaman geçiriyorsunuz.  Kahvaltı için seçtiğimiz her şey güzel servis ediliyor.


Spatenhaus:

Alman mutfağı gurme bir tatil için pek uygun bir destinasyon olmayabilir. Ama bazı şeyler tadılmadan dönülmemeli. İlk etapta pretzel, tuzlu simit benzeri atıştırmalıklarımız geliyor yanında da Bavyera bölgesi biralarımız. Sipariş verdiğimiz yemeklerden özellikle başlangıç için istediğimiz roastbeef benzeri eti beğeniyoruz. Atmosfer tam bir Baverya kültürünü yansıtıyor. Servis yapan kızlar geleneksel kıyafetler içinde. Aradığınız havayı bulabiliyorsunuz.





Zum Durnbrau:

Son akşam için seçtiğimiz bu restaurant'ta içten bir servis ile karşılaşıyoruz. İlk girdiğiniziz an ağır sayılabilecek et, sosis kokuları geliyor. Biraz rahatsız edici ancak Münih'te bu sorunu birçok yerde yaşamanız mümkün :( Bu kokulardan sonra garanti olması için Viyana Schnitzel istiyoruz. Alman bölgesine özgü çeşitli kırmızı meyvelerden yapılmış sos eşliğinde schnitzel servis ediliyor. Lezzeti çok güzel. Riesling şaraplarımızı da istiyoruz. Her şey tamam :)



English Garden:

Bira bahçelerinin keyfini sürmek istiyorsanız doğru adres... Burası çok çok büyük bir bahçeden oluşuyor ve her tarafta self servis küçük bira sosis satan yerler var. Sarı, buğday ve dark benzeri biralar bulunuyor. Bardaklar depozito usülü ile geri veriliyor. Kesinlikle görülmeli. Yürürken aldığınız sosisliyi minik minik yiyerek yürüyüş alanının keyfini çıkarın.



Sona en güzelini sakladım!

Dallmayr:

Sadece burada bulunmak için Münih'e tekrar gidebilirim. Muhteşem bir gurme mağaza düşünün, daha önce benzeri bir yeri Moskovo'da görmüştüm. Ama burası çok daha büyük ve farklı ürün gruplarını barındırıyor. Şarap bölümü, reçeller, çikolatalar, kahveler, şarküteri, pastalar, büyük hediye sepetleri. İnsanın kendini kaybetmemesi mümkün değil. Her şeyi almak isteyebilirsiniz.

Son olarak Dallmayr'dan bazı karelerle sizi baş başa bırakıyorum. Hımmm birde Eilles'ten meyve jöleleri ve çay alınmalı!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder