3 Temmuz 2013 Çarşamba

Sauteed Clams Linguine/ Kum midyeli linguine


Blogun ismi "al dente lütfen" olur da şöyle dişe gelir bir makarna tarifi olmaz mı? Bu soruya cevap veren aradığım lezzete uygun bir tarifi şimdi sizlere anlatmaya başlıyorum.Aslında beraberinde çok sevdiğim bir bolognese spaghetti tarifi  verecektim ancak onu yakın zamanda hazırlayamadığım için bu tarifi tek başına paylaşıyorum.

İtalyan balıkçılara göre en iyi deniz ürünleri Sicilya ve Venedik çevresindeki sularda bulunuyor: Gambero ( ıstakoz), Ostrica ( istiridye) ve midyeler...
Bu tarifte midyelerin doğal lezzetine, buharda maydanoz sapı tadı ilave oluyor. Önemli nokta, maydanoz saplarının midye kabuklarının açıldığı ana kadar tutulması. Daha fazla kalırsa orjinal lezzetinde farklılık yaratabiliyor.
Diğer önemli detay ise Vongole midyeler içinde çok fazla kum barındırıyor. Bu durumdan kurtulmak için iki saat temiz bir su içinde bekletilmeleri gerekiyor.
Kitapta şef, sotelenmiş midyelerin birçok farklı servisi olduğunu belirtiyor. Eğer makarna ile servis etmek istemezseniz sarımsaklı ekmekler ile hazırlanabilir. Benim gibi bir midye canavarıysanız kendi suyu ve şarap oranı arttırılıp çorba olarak servis edilebilir.

Sauteed Clams Linguine:

Malzemeler




  • 1 kilo kum midyesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 küçük acı biber
  • 4 domates
  • 4-5 parça maydanoz sapı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 100 ml/ 7 çorba kaşığı beyaz şarap
  • 1 paket linguine makarna ( Genellikle Barilla tercih etsem de, bu türde Pastavilla seviyorum.)

Hazırlanışı




  1. 2 saat süre ile midyeleri soğuk suda bekletin.
  2. Sarımsakları, soğanı ve kırmızı biberi çok ince şekilde doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tavada bulunan yağı kızdırın ve sarımsak, biber ve soğan kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin.
  3. Midyeleri ekleyin. Kahverengi bir renk almadan domatesleri ekleyin.
  4. Maydanoz saplarını ekleyin, 1 dakika süre ile tavanızı tüm içeriğin karıştığına emin olana kadar karıştırın. 
  5. Beyaz şarabı ekleyin. Kısık ateşte karışımın şarabı çektiği süreye kadar pişirin. 
  6. Midyeler açılmaya başlayında maydanoz saplarını almaya başlayın. maydanozun yapraklarını doğrayıp ekleyin. Bir dakika sonra ateş üstünden alın.
  7. Başka bir kapta kaynar suda hazırlanan makarnayı süzdükten sonra hazırlanan midye ve soslar ile karıştırılır.  
Ve lezzetli kum midyeli linguine'niz hazır :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder