Malzemeler
- 4 parça bonfile, her biri 175-200 gr
- 20 gr tereyağ
- 3+1/2 zeytinyağ
- Deniz tuzu
- karabiber
Pazı
- 600 gr pazı
- 3+1/2 çorba kaşığı krema
- 30 ml süt
- 30 gr rokfor peyniri
- 20 gr tereyağ
Hazırlanışı
- Pazıları yapraklarından ayırın. Sap kısımlarını yıkayın ve küçük çubuklar halinde doğrayın. Rastgele şekilde yaprakları doğrayın. Kaynayan tuzlu suda yaprakları pişirin. Daha sonra onları alıp sapları 15 dakika kadar pişirmeye devam edin.
- Başka bir kapta krema, süt ve rokfor peynirini karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırın ve ateşten alın. ( Tarifte belirtilen ölçüden biraz daha fazla rokfor kullanmayı tercih ettim)
- İyice ısıtılmış, kızgın bir tavada daha önce oda sıcaklığında beklettiğiniz eti ( ben tercihen zeytinyağ, tuz ve tane karabiber ile dinlendiriyorum) yağı ekledikten sonra iki yüzünü daha sonra çevresini pişirin.
- Pazıların sapları ile rokfor peynir sosunu buluşturun :) Başka bir kapta pazı yapraklarını az miktar su ve 1 kaşık tereyağda tekrar ısıtın.
- Bonfilenizi kesme tahtası üstünde dilimleyip veya bütün halde servis tabağına alabilirsiniz.
- Etiniz yanında yeşil yaprakları ve bonfile soslu pazı sapları ile hazır.
* Tarif "Culina Mundi" kitabına aittir. Bazı değişiklikler yapılmıştır.
Bir Fransız mutfağı tarifi verdiğime göre eşlik edecek Fransız klasiklerinden birini paylarak tamamlıyorum :) Al dente lütfen'den afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder