Tarifi Emeril Lagasse'nin programında izlemiştim. Her zaman çok sevdiğim türde yemekler yapmasa da bu tarif çok güzel.
Detayları vermeden önce, makarna ile ilgili sevdiğim birkaç ünlü sözle başlayalım :)
"Spaghetti yerken kimse yalnız kalmaz." Robert Morley
"Evlilik yalnızca bir tabak fettuccine paylaşmak değildir, öncelikle fetuccine yenecek restoranı bulmaktır." Calvin Trillin
Malzemeler
- Zeytinyağ
- 1+1/2 soğan
- 3/4 su bardağı küp doğranmış havuç
- 3/4 su bardağı küp doğranmış kereviz sapı
- 1 kaşık doğramış sarımsak
- tuz
- karabiber
- 2 defne yaprağı
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı muskat
- Yarım kilo kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası veya püresi
- 1 bardak kırmızı şarap
- 2 kutu doğranmış domates
- 1 bardak domates rendesi
- 2 çay kaşığı şeker
- 1/4 bardak krema
- 2 kaşık tereyağ
- 3 kaşık doğranmış maydanoz
- 1 paket spaghetti
- Parmesan
Hazırlanışı
- Büyük bir kapta zeytinyağı ısıtılır. Sonra soğan, havuç ve kereviz sapları eklenir. 5 dakika hafif yumuşayana kadar pişirilir.
- Bu aşamada sarımsak, tuz, karabiber, defne yaprağı, kekik, tarçın, muskat eklenir.
- Domates püresini ekleyin ardından 2 dakika sonra şarabı ekleyin. Şarabın yarısı buharlaşana ve kabın dibi hafif kahverengileşene kadar pişirin.
- Domates rendesini ve küp doğranmış kutu domatesi ve şekeri ekleyin. Sos hacimli bir hal alıncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirmeye devam edin.
- Krema, tereyağ ve maydanoz ilave edin. 2 dakika sonra içinden defne yapraklarını çıkarın. Sos hazır.
- Makarnayı 8-10 dakika kadar kaynar suda haşlayın.
- Makarna ve sosu bir araya getirin ve karıştırın. Servise hazır. Parmesan peyniri rendesi ile servis edin.
* Tarifte ilk etapta bacon ekleniyor ve yağda pişiriliyor. İstenirse bu aşama da yapılabilir.
Aylincim ağzım sulandı vallahi :) ilk fırsatta deneyeceğim, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilİlk fırsatta ben size yaparım umarım Selin'ciğim :) Beğenmene çok sevindim.
YanıtlaSil