19 Temmuz 2013 Cuma

Spaghetti Bolognese/ Spaghetti yerken kimse yalnız kalmaz...

En son yazdığım yazıların birinde sizlerle çok sevdiğim bir spaghetti bolognese tarifini paylaşmak istediğimden bahsetmiştim. Bu akşam tüm malzemeleri aldım ve 2 saat sürecek uzun çalışmaya başladım. Ancak bu süre sizi korkutmasın çünkü sonucun birçok restaurantta yediğiniz bolognese sostan çok daha iyi olduğuna eminim.
Tarifi Emeril Lagasse'nin programında izlemiştim. Her zaman çok sevdiğim türde yemekler yapmasa da bu tarif çok güzel.
Detayları vermeden önce, makarna ile ilgili sevdiğim birkaç ünlü sözle başlayalım :)

"Spaghetti yerken kimse yalnız kalmaz." Robert Morley
"Evlilik yalnızca bir tabak fettuccine paylaşmak değildir, öncelikle fetuccine yenecek restoranı bulmaktır." Calvin Trillin


Malzemeler


  • Zeytinyağ
  • 1+1/2 soğan
  • 3/4 su bardağı küp doğranmış havuç
  • 3/4 su bardağı küp doğranmış  kereviz sapı
  • 1 kaşık doğramış sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası veya püresi
  • 1 bardak kırmızı şarap
  • 2 kutu doğranmış domates
  • 1 bardak domates rendesi
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1/4 bardak krema
  • 2 kaşık tereyağ
  • 3 kaşık doğranmış maydanoz
  • 1 paket spaghetti
  • Parmesan
Hazırlanışı


  1. Büyük bir kapta zeytinyağı ısıtılır. Sonra soğan, havuç ve kereviz sapları eklenir. 5 dakika hafif yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Bu aşamada sarımsak, tuz, karabiber, defne yaprağı, kekik, tarçın, muskat eklenir.
  3. Domates püresini ekleyin ardından 2 dakika sonra şarabı ekleyin. Şarabın yarısı buharlaşana ve kabın dibi hafif kahverengileşene kadar pişirin.
  4. Domates rendesini ve küp doğranmış kutu domatesi ve şekeri ekleyin. Sos hacimli bir hal alıncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirmeye devam edin.
  5. Krema, tereyağ ve maydanoz ilave edin. 2 dakika sonra içinden defne yapraklarını çıkarın. Sos hazır.
  6. Makarnayı 8-10 dakika kadar kaynar suda haşlayın.
  7. Makarna ve sosu bir araya getirin ve karıştırın. Servise hazır. Parmesan peyniri rendesi ile servis edin.
* Tarifte ilk etapta bacon ekleniyor ve yağda pişiriliyor. İstenirse bu aşama da yapılabilir.








2 yorum:

  1. Aylincim ağzım sulandı vallahi :) ilk fırsatta deneyeceğim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. İlk fırsatta ben size yaparım umarım Selin'ciğim :) Beğenmene çok sevindim.

    YanıtlaSil