7 Ekim 2015 Çarşamba

Las Vegas (Amerikan Mutfağı 5)

Gordon Ramsay pub&grill


Gordon Ramsay koskoca bir grubun yaratıcısı, ünlü İngiliz şef. Kendisini Home TV'yi biraz bilen birisi mutlaka tanıyacaktır. Hem tv siması, hem yaptığı programlar ile kötü mutfakları düzeltmeye çalışan, kötü şeflerin korkulu rüyası şef. Hem sempatik hem de farklı kültürlere kendi yemeklerini yapabilecek kadar özgüvenli. Bende yarattığı imaj bu şekilde olunca, Las Vegas'ta Gordon Ramsay pub&grill'e gitmemek mümkün mü?

Büyük beklentiler ile Caesars Palace içinde yer alan restauranta doğru giderken, Caesars Palace'ın kumarhane bölümünün ihtişamından gözünüzü alamıyorsunuz. Ulaşınca ise böyle bir ortamın içinde yaratmayı başarmış oldukları "pub" havasına bayılacaksınız. Arkanızı dönüp bakmasınız o bar havasının içine çok rahat girebiliyorsunuz. 
Öncelikle, menü de dikkatimi çeken şey bazı yemekler için eşlik edebilecek biralar belirtilmiş. Türkiye'deki en büyük açığın olduğunu düşündüğüm şey. Üstelik şarap eşleşmesi değil bu sefer konumuz bira. 
Bu bölümde benim en çok merak ettiğim hamburgerlerdi. Menüde sadece iki çeşit var. Bunlarda et çeşidi dana ve kuzu olarak ayrılıyor. Kuzu olan karamalize soğan ve keçi peyniri, biberiye ile sunulurken dana etinden yapılanda ise  cheddar peyniri tercih ediliyor.
Tadına gelince, ekmek kendileri tarafından yapılmış güzel, etin kalınlığı ve suyunu kaybetmemiş olması çok güzel. Ancak, genel olarak çok önemli olan tuzun varlığının eksikliğinden olabilir bir şeyden yoksun.  Ama Türkiye'de yediğiniz birçok burgere göre çok başarılı olduğunu söylemeliyim. Otuzdan fazla bira çeşidi yer alan menüden ise Samuel Smith's brown ale tercih ettim. Hamburger ve bira ikilisi kesinlikle harika! 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder