1 Ekim 2015 Perşembe

Malibu&Santa Monica ( Amerikan Mutfağı 2)


Türkiye dışında bir yerde kahvaltı yapıyorsanız ne hissediyorsunuz? İlk zamanlar farklı lezzetler cezbedici geliyor. Her ülkenin kendine özgü çok özel sabah lezzetleri olduğuna inanıyorum ama kahvaltımız hepsinin bir step ötesinde. Bu gerçeğin bilinci ile Santa Monica ve Malibu'da iki farklı adreste kahvaltı yapıyoruz. Bir tanesi Santa Monica'nın en iddialı oteli Loews içinde yer alan bölüm diğeri Malibu'da iskele üstünde yer alan Malibu Farm Pier Cafe. Bu yazıyı okurken Maroon 5 Sugar dinlenmeniz önerilir :) 

Loews Otel 

Menüsü temelde 3 bölüme ayrılıyor. "Bakery Items", "Local Flavours", "The Wake up Call". 
Öncelikle her yerde bulabileceğiniz bagel&cream cheese (Bagel: Mayalı hamur ile hazırlanan halka şeklinde bir tür ekmek) ve krem peynir yer alıyor. Yerel lezzetler bölümünde birçok ülkeye özgü farklı omlet ve yumurta çeşitleri var. Uyandırma araması şeklinde çevirebileceğimiz bölümde ise daha sağlıklı alternatifler yer alıyor. Granola, yulaf karışımları veya sebzeli çırpılmış yumurta gibi.


Bu çeşitlilik içinden bizim seçimlerimiz: Eggs benedict, 3 seçenekli omlet, Burrito kahvaltı ve granola
Geleneksel bir lezzet olan Eggs Benedict oldukça güzel hazırlanmıştı. Hollandaise sos kıvamında ve altında yer alan muffin tipi ekmek yumuşak ve lezzetliydi. Burrito kahvaltıyı ise çeşitliliği için istedik. İçeriğinde çırpılmış yumurta, patates, chorizo, guacamole sos, salsa sos yer alıyordu. Benim damak zevkim için biraz ağır, tüm lezzetlerin baskın olduğunu belirtmem gerekiyor. Sağlıklı seçim Granola da, omlette servisleri ile göz dolduruyordu. Loews kahvaltı için doğru bir seçim.





Malibu Farm Pier Cafe


Manzaradan uzun uzun bahsedilebilir ancak menü için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Lezzetler fazla karışık ve yeterli ısıda değildi. Şikayetçi olabileceğiniz bir çok özellik bir arada. Sempatik gelecek tek şey Cadılar Bayramı'na atıfta bulunan sıcak çikolata. Ancak,  bu şekilde bile olsa burayı manzarası ve ortamı için mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yanındaki Malibu'ya özgü mini butiği de oldukça güzel. Üstelik akşamüstü mükkemmel bir gün batımı manzarısına sahip Malibu. Bir şeyler içmek için çok doğru bir seçim olacaktır. 
Menüden seçimlerimiz füme somon eşliğinde çırpılmış yumurta ve çilek eşliğinde mini pancake. 




1 yorum:

  1. This is one of the most astonishing venues that I've attended for my numerous experiences. The venues in NYC are spot on with the decorations. The overall experience was amazing! Had a fun and comfortable time here.

    YanıtlaSil