5 Ekim 2015 Pazartesi

San Diego (Amerikan Mutfağı 4)

La Jolla, Coronado adası, Gaslamp, Old Town San Diego'da belirttiğim bütün bu bölgeler ayrı yemek çeşitliliği sunuyor. Ancak limitli zamanınız olmamalı ve barları, cafeleri ve restaurantları rahat rahat deneyimleyebilmelisiniz. Bugün değineceğim yerler gezmekten bitap düşmüş olmamıza rağmen uğramayı başardığımız noktalar olacak. Keyifli bir yolculuğa başlayalım.

Old Town- Rockın' Baja Lobster


Old Town San Diego'nun en eski yerleşim bölgelerinden birisi, günümüzde sayısız restaurant ve Meksika'ya özgü mağazaları ile biliniyor. Burada tahmin edeceğiniz üzere Meksika mutfağı üzerine yerler bulmak mümkün. Rockın Baja hem dekorasyonu hem de menüsü ile çok eğlenceli bir Meksikalı. Saat 10.30 durağımız burası olduğu için yemekleri tadamıyoruz ancak sabah sabah Margaritaya ekip olarak hayır demiyoruz :) "Cabo wabo rita" klasik margaritaya verilen ad. Denediğimiz çeşit blood orange margarita. 

Diğer çeşitler ise şu şekilde:Tatlı ve baharatlı çilekli, baharatlı mango ve farklı bir tekila markası ile hazırlanan Patron Rita. Buraya ait sevdiğim şey salsa barın açık büfe şeklinde olması istediğiniz kadar salsa sos, guacamole veya sour cream alabiliyorsunuz. Tortilla cipslerinden de limitsiz sepetinize alabiliyorsunuz. 




La Jolla- Brockton Villa Restaurant


Öncelikle bu bölgede çok güzel butikler ve restaurantlar bulunuyor. Biz içlerinden en tarihi olan ve manzarası tüm okyanusa sahip bir yer seçiyoruz. Brockton, tam olarak deniz aslanlarının bulunduğu sahilin üstünde hoş bir mekan. Benim öncelikle dikkatimi çeken renkleri oldu. Menü tasarımına kadar aynı renk hakim. Akşamüstü güneş batırma sırasında burada bulunabilirseniz, bizim menüden seçtiklerimiz peynir tabağı, buraya özgü bir incir ile sunuluyor ve kokteyl sos eşliğinde jumbo karides. Yanında da tabii ki California'ya özgü bir chardonnay, Husch 2012 Mendocino. Karidesin kokteyl sosunda eksik olan bir şeyler var ancak peynir tabağı tatmin edici. Menüdeki diğer başlangıçlardan deniz mahsülleri combo veya mavi yengeç ile hazırlanan kek denenebilir.



The Cheesecake Factory

Akşam için rotamız ise cheesecake factory. Gitmeden önce maalesef sadece cheesecake olduğunu düşündüğüm, menüsünü görünce şok olduğum yer diyebilirim. Çeşitlilik konusunda sanırım bu zamana kadar görebileceğiniz en kapsamlı menüye sahip. Diğer masalara servis edilenlere takip edince pizza dışında her şeyin çok güzel göründüğünü söylemeliyim. Yine Meksika etkisi taşıyan birçok yemek var. Sadece cheesecake sayfasında yaklaşık 25 çeşit var. Bu denli alternatif fazlalığı işinizi gerçekten zorlaştırıyor. 
Amerika'da birkaç noktada Buffalo wings yememe rağmen en güzeli kesinlikle burada servis edilen oldu. Diğer denediklerimiz chicken fingers ve nachos. Nachos için hazırlanan tortilla cipsleri çok güzeldi. Cheesecake 'e gelince sanırım yanlış bir seçim yaptım. "Mango key lime" kesinlikle üstündeki sos kısmında yapay bir aroma hissediliyordu. Diğer aklım kalan seçenekler taze çilek kaplı ve tuzlanmış karamelli cheesecake. Servis anlayışlarının da çok samimi olduğunu belirtmeliyim.


San Diego'dan bu kadar ;)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder