11 Kasım 2013 Pazartesi

Enginar Çorbası



Uzun sayılabilecek bir süredir size yazamadım...Yazılarım ve tariflerimden bu kadar süre ayrı kalmak istemiyorum ama şu sıralar yine mutfak ile ilgili sevdiğim başka bir iş üstünde uğraştığımız için zaman zaman yazılarım aksıyor. İşte bu küçük araların birinde enginar çorbasını yapabildim. Bu çorbayı denediğinizde enginar seven ve sevmeyen herkesin beğeneceğini biliyorum. Bu tarif kendisi gibi iddialı ismi olan bir kitaba ait: " Binbir gece sofraları".  Bu kitapta, Lübnan, Suriye, Yemen, Mısır gibi farklı mutfakların yemekleri yer alıyor. Bugün size ulaşan tarif ise İsrail mutfağından.
Daha az kişi için ölçünün yarısı uygulanabilir.

Malzemeler

  • 750 gr enginar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1 çorba kaşığı muskat
  • 1 su bardağı süt
Hazırlanışı
  1. Enginarların kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.
  2. Küp şekilde doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağda soteleyin
  3. enginarları küp doğrayın ve soğanlara ilave edin.
  4. Tavuk suyu ve limon suyunu, baharatları ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  5. Enginarlar pişince, süt, taze nane ve maydanozu ekleyerek servis yapın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder