4 Kasım 2013 Pazartesi

Kestane çorbası/ Chestnut Veloute

Umarım geçen yazımda bahsettiğim "Kestane Çorbası" tarifini merak etmişsinizdir. Bu meraka değeceğine inandığım yeni tarif "Culina Mundi with recipes from 40 countires" kitabından. Fransız mutfağına ait görünüyor.  Kestane çorbada nasıl olur diye düşünmeyin, deneyince eminim memnun kalacaksınız. Malzeme listesi de uygulaması da oldukça basit. Bir dahaki sefer kestaneleri sokakta satılan, kömür ateşinde pişirilenlerden denemeyi düşünüyorum eminim çok daha lezzetli olacak. O zamana kadar  tarif bu şekilde :)



Malzemeler
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr tereyağ
  • 500 gr soyulmuş kestane
  • tuz ve karabiber
  • 200 gr krema
Hazırlanışı
  1. Pırasanın yeşil kısımları ile beyaz kısımlarını ayırın. Beyaz kısmını ince doğrayın. Kereviz sapını, havuç, soğan ve sarımsağı doğrayın. Sebzelerin hepsinin aynı incelikte doğranması önemli.
  2. Tereyağını bir kap içinde eritin. Bütün sebzeleri yüksek ateşte pişirin. Kahverengileşmesine izin vermeyin.
  3. Kestaneleri haşlayın ve kabuklarını soyun. 
  4. Sebzelerin üstüne yaklaşık 2 litre su ekleyin ve kaynamaya başlayınca kestaneleri ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edin.
  5. 45 dakika orta ateşte pişirin. 
  6. Ateşten alıp püre kıvamına getirmek üzere mikser veya blender kullanın. 100 ml kremayı çırparak çorbaya karıştırın. İstenirse kalan 100 ml kremaya tuz ve karabiber ilave edilip bir süre buzlukta bekletebilir ve servis edilirken çorbanın üstüne 1 küçük kaşık krema ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder