Bu sebeple sizlere ulaşabilen tarifleri gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz :)
Bugün seçtiğim iki tatlı çok basit uygulanan ve herkesin sevebileceği lezzetler...
Nektarin turta aslında tarifte kayısı ile hazırlanmış ancak ben şeftali ve nektarin lezzetlerini daha çok sevdiğim için farklı meyve seçtim. Daha farklı meyvelerle de uygulanabilir.
Nektarin Mini Tart
Malzemeler
- 4-5 adet nektarin
- Üstü için 30 gr pasta kaplama şekeri veya normal şeker
- 125 gr badem
- 125 gr şeker
- 125 gr tereyağı ( küp küp doğranmış)
- tuz
- Vanilya ( mümkünse vanilya özütü)
- 50 gr un
- 2 iri yumurta
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1/2 limon suyu
Hazırlanışı
- Bademleri, şekeri, yağı, tuz, unu, vanilyayı ve limon kabuğu renedesini robotta karıştırın. Çırpma başlığı ile 1 dakika süre ile karıştırmaya devam edin.
- Yumurtaları ve limon suyunu ekleyin. 30 saniye daha karışımı karıştırın.
- En az 30 dakika bu badem kremasını buzdolabında tutun.
- Fırını 175 dereceye ayarlayın.
- Yıkanmış ve soyulmuş nektarinleri 8 parçaya bölünecek şekilde kesin.
- Badem kremasını kullanacağınız kapların üçte iki oranında doldurun.
- Kremanın yüzeyine dilim nektarinlerini ekleyin. 3 adet yeterli olacaktır.
- Üstüne belirtilen şekeri gezdirin ve 20-25 dakika süre ile pişirin.
- Daha kızarmış bir görüntü istenirse fırının grill ayarında 1-2 dakika pişmeye devam edebilirsiniz.
* İstenirse lavanta çiçeğinden 1 tane krema hazırlanırken eklenebilir.
Manhattan Cookies
Sıra geldi yapıldıktan sonra bir süre daha dayanabilen acıktıkça kapağını açıp yiyebileceğiniz cookie tarifine. Sanırım cookie'nin dev gibi büyük görüntüsünü seviyorum ve filtre kahve yanında da çok güzel oluyor.
Malzemeler
- 185 gr tereyağ
- 125 gr pudra şekeri
- 125 gr esmer şeker
- 270 gr pasta unu
- 3 gr tuz (1/2 çay kaşığı)
- 3 gr soda
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- vanilya
- 250 gr siyah damla çikolata
Hazırlanışı
- Fırını 150 derece ısıtın.
- Pudra şekeri, esmer şekeri, unu, tuzu ve sodayı çırpın. (mikserin hamur yapma başlıkları daha iyi olacaktır.) 1 dakika karıştırdıktan sonra yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. 20 saniye kadar daha çırpmaya devam edin.
- Karışım homojen bir hal aldığında damla çikolataları ekleyin.
- 110- 120 gr olacak şekilde parçalara ayırın ve fırın kağıdı üstünde daha düzgün yuvarlaklar elde etmek için parmaklarınız ile ezerek şekil verin. Yaklaşık olarak 15 cm çapında olabilirler.
- 150 derece de 20 dakika pişirin.
Aylincim ilk firsatta deneyecegim, ellerine saglik;)
YanıtlaSilUmarım sevdiğin gibi olur canım :)
SilManhattan cookie :D buna benzer baska bisey olmali adiiiii .
YanıtlaSilBirazdan deniyorum.
Khalkedon cookie :)
Deryoşim :) afiyet olsun...
Sil