23 Mayıs 2013 Perşembe

Nektarinli mini tart & Manhattan cookie

Sizlerle paylaştığım tüm tariflerin sevdiğim lezzetler olmasına dikkat ediyorum. Arada bir farklı denemelerim oluyor ama lezzetlerinde uyumsuz bir şey hissedersem yazmıyorum. En son yaptığım bezelye ve nane püreli karidesler gibi. Görüntüsü harika olmak ile beraber lezzeti yeterli değildi.
Bu sebeple sizlere ulaşabilen tarifleri gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz :)

Bugün seçtiğim iki tatlı çok basit uygulanan ve herkesin sevebileceği lezzetler...
Nektarin turta aslında tarifte kayısı ile hazırlanmış ancak ben şeftali ve nektarin lezzetlerini daha çok sevdiğim için farklı meyve seçtim. Daha farklı meyvelerle de uygulanabilir.

Nektarin Mini Tart

Malzemeler

  • 4-5 adet nektarin
  • Üstü için 30 gr pasta kaplama şekeri veya normal şeker
  • 125 gr badem
  • 125 gr şeker
  • 125 gr tereyağı ( küp küp doğranmış)
  • tuz
  • Vanilya ( mümkünse vanilya özütü)
  • 50 gr un
  • 2 iri yumurta
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 limon suyu

Hazırlanışı

  1. Bademleri, şekeri, yağı, tuz, unu, vanilyayı ve limon kabuğu renedesini robotta karıştırın. Çırpma başlığı ile 1 dakika süre ile karıştırmaya devam edin.
  2. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyin. 30 saniye daha karışımı karıştırın.
  3. En az 30 dakika bu badem kremasını buzdolabında tutun.
  4. Fırını 175 dereceye ayarlayın.
  5. Yıkanmış ve soyulmuş nektarinleri 8 parçaya bölünecek şekilde kesin.
  6. Badem kremasını kullanacağınız kapların üçte iki oranında doldurun.
  7. Kremanın yüzeyine dilim nektarinlerini ekleyin. 3 adet yeterli olacaktır.
  8. Üstüne belirtilen şekeri gezdirin ve 20-25 dakika süre ile pişirin.
  9. Daha kızarmış bir görüntü istenirse fırının grill ayarında 1-2 dakika pişmeye devam edebilirsiniz.
* İstenirse lavanta çiçeğinden 1 tane krema hazırlanırken eklenebilir.



Manhattan Cookies

Sıra geldi yapıldıktan sonra bir süre daha dayanabilen acıktıkça kapağını açıp yiyebileceğiniz cookie tarifine. Sanırım cookie'nin dev gibi büyük görüntüsünü seviyorum ve filtre kahve yanında da çok güzel oluyor. 

Malzemeler

  • 185 gr tereyağ
  • 125 gr pudra şekeri
  • 125 gr esmer şeker
  • 270 gr pasta unu
  • 3 gr tuz (1/2 çay kaşığı)
  • 3 gr soda
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • vanilya
  • 250 gr siyah damla çikolata 

Hazırlanışı

  1. Fırını 150 derece ısıtın.
  2. Pudra şekeri, esmer şekeri, unu, tuzu ve sodayı çırpın. (mikserin hamur yapma başlıkları daha iyi olacaktır.) 1 dakika karıştırdıktan sonra yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. 20 saniye kadar daha çırpmaya devam edin.  
  3. Karışım homojen bir hal aldığında damla çikolataları ekleyin. 
  4. 110- 120 gr olacak şekilde parçalara ayırın ve fırın kağıdı üstünde daha düzgün yuvarlaklar elde etmek için parmaklarınız ile ezerek şekil verin. Yaklaşık olarak 15 cm çapında olabilirler. 
  5. 150 derece de 20 dakika pişirin.
*Le pain quotidien cook+book kitabına ait tarifler
* İlk yaptığımda hazırladığım yuvarlak parçaları  tepside çok yakın yerleştirdiğim için biraz daha büyüme payları ile bir araya geldiler. Bu yüzden fırın kağıdına aralıklar ile yerleştirin. Cookie'lerin daha fazla yayılacaklarını unutmayın...







4 yorum:

  1. Aylincim ilk firsatta deneyecegim, ellerine saglik;)

    YanıtlaSil
  2. Manhattan cookie :D buna benzer baska bisey olmali adiiiii .
    Birazdan deniyorum.
    Khalkedon cookie :)

    YanıtlaSil