21 Eylül 2013 Cumartesi

Portekiz Usulü Antrikot / Cevizli Kabak


Denediğim yemeklerden sadece kendi damak zevkime uygun olanları sizinle paylaşıyorum. Küçük bir tereddüt duyuyorsam bütün aşamalara ve fotoğraflara veda, size ulaşmıyor :)  Bir önceki yazımda bahsettiğim mantar çorbası da iyiler listesinde yer almadığından tarifini paylaşmayacağım. Ancak, biftek tarifini denedikten sonra bu yemeği yapmamak çok büyük bir haksızlık olur. İsterseniz incik ile de yapabileceğiniz çok güzel bir seçenek. Bunun yanı sıra bir de aynı gün denediğim cevizli kabak yapılışını başlıyorum anlatmaya.

Portekiz usulü antrikot

Tarifi aldığım kitapta şu şekilde bir bilgi paylaşılmış:
Hotel do Colegıo'da Colmeia Restaurant'ta ne zaman kalsa yazarın tercih ettiği yemek olarak belirtilmiş. Tarifte "allspice berries" olarak belirtilen bir baharat var. Eğer bulabilirseniz eklemenizde fayda olabilir.  Ben bulamadığım için internette içeriğini araştırıp yemeğe hindistan cevizi eklemesi yapıyorum. Bu baharattan bulabilirseniz ayrıca hindistancevizi baharatı eklemenize gerek yok. 

Malzemeler


  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı "allspice berries" 
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet defne yaprağı
  • (İsteğe bağlı) 6 ounce bacon
  • 4 parça antrikot
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağ
  • 2 soğan
  • 2+1/2 bardak et suyu
  • 2 bardak kırmızı şarap
  • 2 kaşık esmer şeker

Hazırlanışı

  1. Biberleri, baharatları, sarımsakları, tarçın çubuklarını ve defne yaprağını bir yerde hazırlayın.
  2. Bacon ekleyeceksekseniz, yavaş ısı ile başlayarak kabınız tamamen çok sıcak hale gelene kadar ısıtın. Bacon'ları ekleyin ve 10 dakika çıtır bir kıvama gelene kadar çevirerek pişirin. Kullandığınız tavadan alın.
  3. Etleri tuz ve karabiber ile hazırlayın. İki tarafını da 5 dakika çok yüksek ateşte mühürleyin. Kahverengileşmesinden korkmayın. Çok daha güzel bir aroma elde edeceksiniz. Bu işlem sonrası farklı bir tabağa alın.
  4. Ateşi düşürün, biraz yağ ekleyin. Küp küp doğranmış soğanları 7 dakika iyice yumuşayana kadar pişirin. Ardından sarımsakları eklyein 2 dakika da onları pişirin.
  5. Fırını 180 derece de ısıtın.
  6. Derin ve fırına girmeye uygun bir kap içinde, şarap, esmer şeker, 1 kaşık tuz ve et suyunu kaynatın. İçine etleri, bacon ve tavada kalan suyu ilave edin. (Bu aşamada güzel görünmesi için kavrulan soğanın bir kısmını üstüne eklemek için ayırabilirsiniz). Baharatları ekleyin.
  7. Fırına verdiğiniz eti, ara sıra çevirerek üç buçuk saat kadar pişirin. 
  8. İncik kullanmayı tercih ederseniz, uygun parçaya bölmeniz gerekiyor. Geri kalan sosun bir kısmını üstüne ekleyerek servis edebilirsiniz.



Cevizli Kabak


Malzemeler

  • 1 kg kabak, iri rendelenmiş ve suyu tamamen sıkılmış
  • 1 büyük küp şeklinde doğranmış soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 su bardağı ceviz, kıyılmış
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 4 çorba kaşığı dereotu
  • tuz

Hazırlanışı

  1. Soğanı teflon tavada zeytinyağda pembeleştirin
  2. Kabakları ekleyip ara ara karıştırarak 10 dakika pişirin
  3. Ocaktan alın, tuz ve cevizleri ilave edin.
  4. Soğumaya bırakın
  5. Bir kapta sarımsak ve yoğurdu karıştırın.
  6. Yoğurdu kabaklı karışıma ekleyin, fazla karıştırmayın
  7. Dereotu ile servis yapın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder