21 Ekim 2013 Pazartesi

Fransız Mutfağı ( St Paul De Vence & Monte Carlo 2)


Fransa'daki ikinci rotamıza gelince dünyada görülmesi gereken özel noktalardan birisi olduğunu düşündüğüm St. Paul De Vence'den ve Monte Carlo& Monaco'dan bahsediyor olacağım.
St. paul her noktasını fotoğraflamak isteyeceğiniz, sanat galerileri ile kaplanmış özel bir Orta çağ kasabası.  Cannes film festivali zamanında birçok ünlünün durağı olarak biliniyor. Buraya konaklamak veya en azından yemek yemek üzere uğruyorlarmış. İşte bu adreslerden en önemli sayılanı Colombe D'or. Abimin eşi uzun yıllardır film sektöründe olduğu için ve sık sık Cannes'de bulunduğu için, burayı görmeden dönmek olmaz diye bizi uyardı. Saint Paul de Vence içinde ayrıca birçok gurme mağaza görebilirsiniz. Zeytinyağı, macaron, şekerlemeler, şarap....

Colombe D'or


Akşam rezarvasyon konusunda çok önceden planlama yapmanız gerekiyor. Öğle yemeği için ise Nice'e  ulaşır ulaşmaz 2 gün sonrası için rezarvasyon yapmamız yeterli oldu. Gittiğimizde bahçede hiç boş masanın olmadığını gördük. Ve içerdeki en genç çift bizdik :) Herkes 50-60 yaş üstü olan restaurantta, servis elamanları sommelierin tavırları bu kadarı da biraz fazla dedittirecek cinsden. Menü kasabanın sanatsal ruhuna uyumlu şekilde renk renk font ve yazıda hazırlanmıştı. Tabii ki Fransızca olduğu için bize servis yapan kişiden bilgiler alıyoruz. Yemekler biraz komplike olduğu için günün öneri listesinde yer alan tavuk yemeklerinden birini istiyoruz. 
İstediğimiz yemekler sizinle özel olarak ilgilenen servis yapan kişi tarafından masanızda servise hazırlanıyor ve sunuluyor. Öğle yemeği olduğu için Rose istiyoruz. Seçimlerimiz şu şekilde:
La reserve de la Colembe d'or Rose, Poussion chicken, Fricasse de volaile ala cremeria.
Yemeklerin lezzeti çok güzel. Ancak, ziyaret etmenizi önerme sebebim yemeklerden çok bu ambiansı solumak için olacak. 



Monte Carlo& Monaco'ya gelince, gezdiğimiz destinasyonlar içinde en sevdiğimiz bölge... Şüphesiz lüks kavramını tekrar sorgulamanızı sağlıyor. Bu bölgede Hermitage oteli ve kumarhane önündeki Cafe de Paris'in bölgenin en iyisi olduğu notlarım arasında. Nedenine gelince önünüzde duran arabalar Bugatti, Bentley, Ferrari'ler, etrafınızda tüm bilinen markalar yer alıyor. Gürültüden uzak, karşısında küçük bahçesi olan değişik bir mekan. Bir şeyler içmek için çok ideal bir alan, sonra da kumar seviyorsanız kumarhaneye hemen geçiş yapabilirsiniz. Çocuklar içinde güzel ve farklı milkshake menüsü yer alıyor.


Cafe de Paris 
Seçtiğimiz şarabı çok beğendik, siz de belki tercih edebilirsiniz: Chateau Ormes De Pez Saint Estephe (kırmızı). Bordeaux bölgesinden bir şarap.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder