9 Ekim 2013 Çarşamba

Sakala Sarkan Çorbası


Çorba tariflerine devam. Bu sefer yapan ben değil tadan konumundayım. Sevgili arkadaşım İris'in annesi Selma Teyze'nin mutfağına ait bu tarifi çok sevdim. Bildiğimiz lezzetleri bilmediğimiz boyuta taşıyan minik sırları sayesinde.  Öncelikle yeşil mercimek kullanılması alkali beslenme konusunda iyi bir sebep. Diğer yandan bu tarif Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı şekillerde isim bulmuş, mutfağımızın bilinen bir parçası.
Şimdiden afiyet olsun :) Selma Teyze'ye tekrar teşekkürler :)

Malzemeler


  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı yeşil mercimek ( önceden sıcak su ile yıkanmış)
  • 1 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 kaşık zeytinyağ & 1 kaşık tereyağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik erişte
  • Alabildiğince su/ tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 5-6 çorba kaşığı sirke
Hazırlanışı

  1. Soğanları yağda kavurun.
  2. Domates püresini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Su ilave edin ve kaynama seviyesine getirin.
  4. Kaynamaya başlayınca yeşil mercimek eklenir. Yeşill mercimek pişine kadar pişirilmeye devam edilir.
  5. Bu aşamada, yeşil mercimeklere erişte ilave edin.
  6. Başka bir kap içinde ezilmiş sarımsak ve sirkeyi karıştırın.
  7. Çorbaya son aşamada kuru nane ekleyin.
  8. Servis edilirken sirke sostan 1 kaşık eklenerek sunulur.
Sirkenin, yeşil mercimeğe nasıl bir tat verdiğini görünce çok şaşıracaksınız. Sos mutlaka hazırlanmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder