2 Ekim 2013 Çarşamba

Beyaz Lahana Çorbası


Bir süredir yazmaya başladığım çorba tariflerini çok seviyorum.  Mevsim artık kendisini karşılamaya hazır hale gelince, çeşit çeşit uygulanabilecek birçok lezzet ortaya çıkıyor. Bugünün tarifi tam bir kış çorbası.  Hem malzemeleri hem de görüntüsü içinde bulunduğumuz aylara çok yakışıyor. Kabul ediyorum beyaz lahana çoğumuz için pek sevimli bir sebze değil. Mutfakta çok az yer buluyor. Bazıları için ise diyetlerde çok sık yer verildiği için akla kilo meselelerini getiriyor.
Ancak bu tarif, soğan çorbasından alıntılar yaptığı için aroması kesinlikle daha farklı.
Kullanılan malzemeler oldukça az fakat uygulaması o kadar hızlı olmuyor. Beyaz lahana sevmeyenleri bile mutfağa sokabilecek tarifimize başlıyorum.

"Tarif Soup a way of life kitabına aittir."

Malzemeler



  • 5 çorba kaşığı (75 gr) tereyağ
  • 4 küçük-orta boy soğan ( çok ince doğranmış)
  • Yaklaşık 1,8 kg beyaz lahana, çok ince şerit halinde doğranmış
  • 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 5 bardak tavuk suyu
  • tuz ve karabiber
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı


  1. Orta derece ateşte 3 kaşık tereyağını eritin. Yaklaşık 20 dakika soğanları ara sıra karıştırarark pişirin. Soğanlar eriyip neredeyse kahverengileşmeye başlayana kadar devam edin. ( Olması gereken kararı fotoğrafta görebilirsiniz.)
  2. Geri kalan yağı ekleyin ve doğradığınız lahanaları soğanın bulunduğu kaba ekleyin. Isıyı yükseltin ve beyaz lahanaları karıştırarak 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. 
  3. Kırmızı biberi ekleyin, bir dakika karıştırın. Tavuk suyunu ve tuzunu ilave edin. 
  4. Servis etmeden önce limon suyunu ekleyin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder