24 Aralık 2013 Salı

Körili Havuç Çorbası


Sanırım hızlı hazırlanabilecek yemekler konusunu sevdim. Avokado tarifi kadar basit hızlı uygulanabilen başka bir tarif, körili havuç çorbasını paylaşıyorum. Bu çorbanın güzel yanı hiçbir zaman 8 adet havucu salata da yemezsiniz. Bu tarif ile bol vitamin alma şansına sahip oluyoruz. Yazıyı hazırlarken havuç ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için internette farklı kaynakları taradım. İlginç bir şekilde kökeni ile ilgili fazla bir bilgi yok ancak ingilizce kaynaklı bir sitede ilk bulunan bölgenin Afganistan, ikinci merkez bölgenin ise Türkiye olduğu belirtilmiş. Eski yıllarda renginin mor ve sarı olduğundan bahsediliyor. Benim gibi havuç seven birisi için diğerlerini de görmek güzel olurdu.
Tarif "Soup: A way of life" kitabına aittir.

Körili Havuç Çorbası

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı köri
  • 8 havuç, soyulmuş ve ince doğranmış
  • 4 adet kereviz sapı, ince doğranmış
  • 1 orta boy soğan, küp halinde doğranmış
  • 1.25 lt tavuk suyu veya tavuk bulyon
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz& karabiber
Hazırlanışı
  1. Zeytinyağı biraz ısındıktan sonra, köriyi ekleyin. 2 dakika kadar kısık ateşte karıştırın.
  2. Havuç, kereviz sapı ve soğanı kaba ekleyin ve arada bir karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
  3. Sıcak tavuk suyunu sebze karışımı üstüne ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Zeytinyağ tabaka olarak üstüne çıkacaktır hazır olduğunda.
  4. Blenderdan karışımı geçirin. Tekrar biraz ısınmasını sağlayın. 
  5. Servis yaparken limon suyu ile servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder