7 Aralık 2013 Cumartesi

Peynirli aperatifler

Dün başka bir güzeldi, uzun zamadır yapamadığımız aile yemeklerinden birini yaptık. Bu sefer doğumgünü kutlamaları ve erken yılbaşı kutlaması için bir hazırlık içindeydim. Böyle bir gün için erkenden mutfağa girip keyifle hazırlanmaya başladım. Menüde neler olduğu ile başlayalım.  Özellikle üstünde duracak olduğum konu ise bir tatilden döndünüz ve peynir cenneti olan bir yere gittiniz, dönüşte bu peynirler ile neler hazırlayabilirsiniz...

Ton balıklı avakodolu dip
Karides ve levrek köfeteleri
Camambert& mantarlı dip
Armutlu rokforlu mini kanepe
Tavuklu tartölet
&
Spaghetti Bolognese
&
Çilekli Tart

Tarifini paylaşacak olduğum menülerde kullanılan peynirler Camambert peyniri ve rokfor. Peynir tabağına alternatif olarak bu tarfileri hem kısa zamanda uygulayabilir hem de yemek öncesi güzel bir başlangıç sunumu elde edebilirsiniz.



Armut ve Rokforlu mini kanepe

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı armut, küp şeklinde doğranmış
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı ceviz, ufalanmış
  • 1 su bardağı rokfor peyniri, ufalnamış
  • 5-6 yaprak adaçayı, ince kesilmiş
  • esmer ekmek
Hazırlanışı
  1. Tavaya zeytinyağını koyun
  2. Armutları ilave edin ve ara ara karıştırarak 5 dakika pişirin
  3. Toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin
  4. cevizi ilave edin
  5. Armutlar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın
  6. Rokfor peynirini ekleyin
  7. Adaçayını ilave edin
  8. Ekmekleri yuvarlak şekilde kesin
  9. Armutları paylaştırarak servis yapın
Camambert & mantarlı dip


Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 4 su bardağı mantar, ince dilimlenmiş
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 çorba kaşığı maydonoz, ince kıyılmış
  • karabiber
  • camambert peyniri
  • baget ekmek
Hazırlanışı
  1. Tavaya zeytinyağını koyun
  2. Mantar, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip 5-7 dakika pişirin
  3. Soya sosu, karabiber ve maydonuzu ekleyin
  4. Camambert peynirini mikrodalgada hafifçe eriyene kadar ısıtın 
  5. Mantarlı dip'i bir kaseye alın ve baget ekmekleri yerleştiren
  6. Camambert peyniri ile birlikte servis edin.


1 yorum:

  1. Ellerine saglik Aylincim :)) armutlu kanepeyi mutlaka deneyecegim :)

    YanıtlaSil