23 Aralık 2013 Pazartesi

Ton Balıklı Avokado



Yemek öncesi aperatifler konusunda zorluk yaşamamak için bugün çok pratik bir öneri hazırladım size. Hem görüntüsü ile herkesi etkileyecek hem de taze, sağlıklı lezzeti ile kokteyl için oldukça uygun bir sunum. Avokadonun büyük görüntüsüne aldanmayın. Çekirdek çıktıktan sonra kalan bölümün yarısı bir kişi için oldukça güzel bir ölçü. Bu tarif için püf noktası avokadoların yumuşak kıvamda olması. Dokunduğunuzda hafif içine bastırabileceğiniz bir ölçüde olmalarına dikkat edin. Bu şekilde bulamazsanız birkaç gün evde bekletirseniz yumuşadığını göreceksiniz.

Ton Balıklı Avokado 

Malzemeler
  • 4 avokado
  • 2 kutu büyük boy ton balığı
  • Kornişon turşu
  • Mayonez ( istediğiniz yoğunluğua gelene kadar ilave edilebilir)
  • Kırmızı biber
Hazırlanışı

  1. Avokadoları ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın.
  2. İçinden kaşık yardımı ile birazını çıkararak ayırın.
  3. Turşuları küçük parçalar halinde kesin.
  4. Başka bir kapta ton balığı, ayırdığınız avokado, turşu ve mayonezi iyice karıştırın, biraz tuz ilave edin.
  5. Çekirdeklerden boşluk kalan kısma hazırladığınız ton balıklı harcı doldurun. 
  6. Kırmızı biber ilave ederek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder